WRC

Matton: Többet nem megyünk Torsbyba!

Yves Matton, a FIA rally igazgatója kijelentette, többet nem rendeznek WRC futamot Torsbyban, ugyanakkor a Svéd Rally a naptárban maradhat, de más helyszínt kell keresni a versenynek.

 
A Svéd Rally évek óta Torsby központtal kerül megrendezésre, és az utóbbi években egyre többször akadt probléma a hómennyiséggel. Az idén törölve lett a verseny a járvány okozta nehézségek miatt, helyette a finn Rovaniemi környékén, Lappföldön tartanak WRC futamot, ahol garantált a megfelelő hóvastagság.
 
A FIA rallyigazgatója szerint Svédország is maradhat a naptárban, de csak egy sokkal északibb helyszínnel, ahol szintén nincs probléma a hóval.
 
“Tavaly februárban egyetértettünk Jean Todt-tal, az FI elnökével, hogy nem szeretnénk több olyan problémát, ami tavaly előfordult a hómennyiség miatt. – mondta Yves Matton. Nem szeretnénk a jövőben azon gondolkozni, hogy mely pályákon lehet szögesgumival versenyezni. Megoldást kell találni, hogy ne okozzon problémát a hó. Jelenleg várjuk a Svéd Rally szervezőjének javaslatait. Vannak alternatívák a hórallyra, ilyen az Arctic Rally is. Természetesen a svéd verseny is a naptárban maradhat, de új helyszínt kell találni. Az már biztos, hogy Torsbyba nem megyünk vissza, északibb helyszínt kell keresni. Csak így garantálhatók a megfelelő körülmények.”

Érdemes elolvasni

Rossz helyen tesztelt a Toyota

Hund Gábor

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató