Historic ORB ORC Rally

Mecsek Rally: A legnépszerűbb szakasz nélkül 2020-ban is?

17 év után először idén nem került a pécsi Rallye1-es verseny programjába a 28 km-es Orfűi kör, erre azonban 2020-ban is jó esély van, ha nem változik a június 19-21 közötti időpont.

Az Orfűi kör gyorsasági (Orfű-Abaliget-Orfű-Árpádtető) az utóbbi években a Mecsek Rally legnépszerűbb szakasza lett, különösen az orfűi “Nagy parkoló”, ahol százak szoktak szurkolni kedvenceiknek.

Ez a szakasz 17 év után idén először nem került a verseny programjába, sokan, szurkolók és fotósok egyaránt, ezt szóvá is tették a versenyen, vagy a közösségi médiában.

Mint már mi is közöltük, megjelent a 2020-as naptártervezet is, melyben a Mecsek Rally június 19-21 közötti időponttal szerepel. Jó hír, hogy őszről nyárra került a verseny, rossz hír, hogy így ismét jó esély van a legnépszerűbb szakasz kimaradására.

A Fishing on Orfű zenei fesztivál hosszú évek óta éppen a június 20 környéki héten kerül megrendezésre az orfűi kempingben, ahol mostanra már minden nap teltház alakul ki (5000-7000 részvevő/nap), ami már csak a közúti forgalmat is figyelembe véve jelentős forgalom növekedést jelent és nem csak Orfűn, de az egész Mecsekben is.

Ezt is figyelembe véve, várhatóan nem kapnának engedélyt a Mecsek Rally szervezői az Orfűi gyorsasági programba tételére, de a szakaszok közti etapokon is komoly forgalom növekedés történhet.

A verseny júniusra tétele ugyanakkor azt is jelenti, hogy így talán maradhat Historic Eb futam a pécsi, hiszen jövőre a Horvát Rally is bekerül a naptárba, amivel a hírek szerint jó esélyt volt rá, hogy a Mecsek Rally kikerül a nemzetközi sorozatból.

Érdemes elolvasni

Az meg van, amikor ASI a Suzukival ment Lábatlanon? – Best of onboard

Hund Gábor

Nem ilyen céllal utaztunk Salgótarjánba

Hund Gábor

Tóth Tibor – Szabó József Salgó Rally 2020 – Versenyzői film

Hund Gábor