WRC

Meeke az esélyesebb Latvalával szemben

Tommi Makinen megerősítette, hogy a Toyota harmadik autóját nagyobb eséllyel vezetheti jövőre Kris Meeke, mint Jari-Matti Latvala.

 
A Toyota vélhetően meg tudja tartani Ott Tanakot a következő szezonra is, míg az egyik csapattársa úgy tűnik, hogy Kalle Rovanpera lesz. A japán gyártó harmadik autójára pedig Kris Meeke és Jari-Matti Latvala pályázik.
 
A csapatvezető Tommi Makinen szerint az észak-ír versenyzőnek van nagyobb esélye, hogy jövőre is Toyotával induljon.
 
“Kris nagyon jó eredményeket ért el a legutóbbi versenyeken. Jól teljesített, sok pontot hozott a csapatnak, kivétel csak a Finn Rally. Korábban nyomás alatt volt, miközben az autót is tanulta, de már nyugodtan versenyez, aminek a walesi negyedik hely is az eredménye. Nehéz körülmények között is jól teljesített a német és a török versenyeken. Dani Sordoról kell, hogy példát vegyen aki ha indul egy versenyen, akkor csak a saját feladatára koncentrál és nyugodtan tud jó eredményeket elérni. A jövő évi felállásunkról azonban még nincs döntés, csupán gondolkodunk. Jelenleg Németországtól kezdve esélyesebbnek látom Krist, mint Jari-Mattit.” – mondta Tommi Makinen.
 
A négyszeres világbajnok csapatvezető cáfolta, hogy már lenne szerződése Latvalának 2020-ra és kiemelte, hogy Kris Meeke nagyobb eséllyel pályázik a jövő évi ülésre, de a finnek is lenne helye.
 
“Ha próbálnánk, biztosan találnánk valamit Jari-Mattinak is. Juho Hanninen is versenyzőből lett tesztpilóta, szerintem Latvala is jó munkát végezne tesztpilótaként.” – mondta Makinen.
 
A finn csapatvezető szerint még Spanyolország előtt bejelenthetik a 2020-as csapatot.
 
“Minél előbb szeretnénk bejelenteni jövő évi versenyzőinket, talán már Spanyolország előtt sikerül.” – mondta Makinen.

Érdemes elolvasni

Kárpótolja Latvalát a Toyota

Hund Gábor

Grönholm: Ez a győzelem több versenyt jelenthet Huttunennek

Hund Gábor

Rovanperä: Jó lenne egy hármas finn győzelem a Finn Rallyn

Hund Gábor