Meeke egy perces büntetést kapott

Kris Meeke szombati borulása után eltávolította a Toyota összetört szélvédőjét az időellenőrzőben, ezért egy perces büntetés kapott.

Kris Meeke a szombati első chilei szakaszon borult és a szakasz végén, az időellenőrzőben eltávolította az összetört szélvédőt, attól tartva, hogy a következő szakaszon teljesen betörik és megsebesíti őt és Sebastian Marshall navigátort.

A felügyelők szerint ezzel a tettel a Toyota versenyzője szabályt sértett, amiért egy perces büntetést kapott és a nyolcadik helyett a 10. helyen zárt a Chile Ralin.

“Valóban az időellenőrző állomás területén vettük ki a szélvédőt, amit a szabály nem enged meg. De kérdezem, ezzel milyen előnyre tettünk szert? Ki szeretne szélvédő nélkül teljesíteni egy szakaszt? Elkezdtek az üvegdarabok az autóba esni, ezt követően vettük ki a szélvédőt. Nem állítottunk a guminyomáson, vagy ilyesmi amivel valóban előnyt szereztünk volna.” – mondta Kris Meeke.

Az észak-ír versenyző tettének okait az FIA biztonsági szabályaira fogta.

“Az FIA mindig a biztonságot hangsúlyozza. Próbáltuk biztonságossá tenni az autót, hogy aztán biztonságosan vezethessünk a közúton. Ezért kapunk büntetést? Mit kellett volna tenni?” – mondta Meeke.

A büntetés után Kalle Rovanpera a nyolcadik, míg Mads Östberg a kilencedik, Kris Meeke pedig a 10. helyen zárta a versenyt.

A pontversenyben Meeke így 2 pontot szerzett, amivel a negyedik helyen áll 1 ponttal megelőzve Elfyn Evanst.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali