Meeke: Hiszem, hogy világbajnok lehetek még

Kris Meeke nyolc hónap távollét után is hiszi, hogy világbajnok lehet még a WRC-ben. Az észak-ír versenyző jövőre a Toyotával tér vissza a világbajnokságra azt követően, hogy a Citroën májusban elküldte.

„Mindig a siker motivált és hiszem, hogy még meg tudom nyerni a világbajnokságot. Egész életemet a ralisportnak szenteltem, és még nem látom, hogy abba kellene hagynom. Biztos vagyok benne, hogy nagy sikereket tudok még elérni és a Toyotánál ez lesz a célom. Nagyon nehéz néhány hónap van mögöttem, de a kihagyás miatt nem csökkent sikeréhségem. Mindig azért küzdöttem, hogy vissza tudjak térni” – mondta az ötszörös vb futam győztes.

Tommi Makinen egyforma esélyt ad a világbajnoki címre Kris Meekenek is, mint Ott Tanaknak és Jari-Matti Latvalának.

„2019-ben teljesen egyforma eséllyel indulhatnak versenyzőink. Mindhárom autót egyformán szeretnénk felkészíteni, ezáltal is több esélyt adva, hogy a legjobb eredményt érjük el.” – mondta a Toyota csapatfőnöke, aki elárulta, hogy Latvala és Meeke szerződése is csak egy évre szól.

Makinen szeretné, hogy Meeke is elég esélyt kapjon a Yaris WRC megismerésére.

„Szeretném, ha minél jobban megismerné Kris az autónkat, ezért a lehető legtöbb alkalmat szeretném neki megadni a vezetésre. Jari-Matti esetében láthattuk, hogy ha nincs rajta nyomás, akkor képes jó eredményekre, ezért Krisre sem szeretnénk nyomást gyakorolni, Azt szeretném, ha élvezné a versenyzést.” – tette hozzá a négyszeres világbajnok csapatfőnök.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali