Meeke: Kirúgottból Toyota pilóta

Sokakat megdöbbentett, amikor a Citroen Racing elbocsájtotta a Portugál Rali után Kris Meeke-t a sok balesetre hivatkozva, azonban jövőre ismét a WRC mezőnyében találhatjuk az észak-ír pilótát, mégpedig a Toyota versenyzőjeként.
 
Svédországban kiesés, Mexikóban a második helyen állva borulás, Portugáliában totálkár. A három eset, mely végleg betette a kaput a Citroen csapatánál Kris Meeke esetében és az elbocsájtáshoz vezetett.
 
A Citroen május 24-én délután adta ki közleményét, melyben bejelentette, hogy megválik Kris Meeketől. Az ok: túlzottan sok baleset, ezt pedig Pierre Budar csapatfőnök is megerősítette később.
 
A különválás után Kris Meeke befejezte idei WRC szereplését, pedig eredményei alapján a legjobb citroenes volt…
 
Sokan megértették a Citroen döntését, mások viszont inkább az autó vezethetőségének tulajdonították az észak-ír pilóta sok balesetét.
 
Az elbocsájtás után csaknem öt hónappal aztán a Toyota bejelentette, hogy jövőre Kris Meeke is csatlakozik a japán gyártóhoz, akinek Jari-Matti Latvala és Ott Tanak lesz a csapattársa. Kris Meeke számára ez egy új esélyt jelent, mely lehetőséget ad számára, hogy egy világbajnok autóval mutassa meg vezetési tudását.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally

 • ked
  22
  jan
  2019

  WRC: Monte Carlo Rali