Meeke: Kirúgottból Toyota pilóta

Sokakat megdöbbentett, amikor a Citroen Racing elbocsájtotta a Portugál Rali után Kris Meeke-t a sok balesetre hivatkozva, azonban jövőre ismét a WRC mezőnyében találhatjuk az észak-ír pilótát, mégpedig a Toyota versenyzőjeként.
 
Svédországban kiesés, Mexikóban a második helyen állva borulás, Portugáliában totálkár. A három eset, mely végleg betette a kaput a Citroen csapatánál Kris Meeke esetében és az elbocsájtáshoz vezetett.
 
A Citroen május 24-én délután adta ki közleményét, melyben bejelentette, hogy megválik Kris Meeketől. Az ok: túlzottan sok baleset, ezt pedig Pierre Budar csapatfőnök is megerősítette később.
 
A különválás után Kris Meeke befejezte idei WRC szereplését, pedig eredményei alapján a legjobb citroenes volt…
 
Sokan megértették a Citroen döntését, mások viszont inkább az autó vezethetőségének tulajdonították az észak-ír pilóta sok balesetét.
 
Az elbocsájtás után csaknem öt hónappal aztán a Toyota bejelentette, hogy jövőre Kris Meeke is csatlakozik a japán gyártóhoz, akinek Jari-Matti Latvala és Ott Tanak lesz a csapattársa. Kris Meeke számára ez egy új esélyt jelent, mely lehetőséget ad számára, hogy egy világbajnok autóval mutassa meg vezetési tudását.

Közelgő események

 • csü
  21
  Már
  2019

  ERC: Azori-szigetek Rali

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali