Meeke nem neheztel navigátorára

Kris Meeke navigátora, Paul Nagle hibája miatt esett kis szombaton a Korzika Rali harmadik helyéről, azonban mégsem hibáztatja navigátorát. Nagle egy kanyar információját olvasta rosszul a szombati záró szakaszon.

Kris Meeke és Paul Nagle harcban volt Thierry Neuvillel a 2. helyért, amikor a szombati záró szakaszon Nagle egy bal harmadikos kanyar helyett ötödikes bal kanyart olvasott. A Citroen kettőse nagy sebességgel csúszott ki a hibát követően, szerencsére személyi sérülés nem történt és az autó is csak kisebb károkat szenvedett.

“Próbáltunk nagyon gyorsak lenni, mert nagy csatában voltunk a második helyért. Sajnos, Paul elnézte az itinert és egy nagyon gyors kanyart mondott, pedig nem az volt. Soha nem követett még el ilyen hibát korábban, de ilyen előfordulhat, sokszor a pilóta hibázik, de a navigátor is hibázhat. Nem neheztelek Paulra.” – mondta Kris Meeke.

Április 13-tól keressétek magazinunk áprilisi számát a Lapker és Immedio üzleteiben!

“Egymást követő három bal kanyarban történt a hiba. Két harmadikos kanyar között volt egy ötödikes, amit elnéztem és rossz információt olvastam. Ez egyértelműen az én hibám volt, de együtt nyerünk és együtt is vesztünk.” – mondta Paul Nagle.

Vasárnap a citroen brit párosa visszatért és a Power Stage-n sikerült két pontot szerezniük.

Pierre Budar dicsérte párosát, hogy egy ilyen hiba után vissza tudott térni.

“Nagyon fontos volt, hogy Kris és Paul minél hamarabb visszatérjen egy ilyen hiba után, örülök, hogy vasárnap ismét jó volt a tempójuk.” – mondta Pierre Budar, a Citroen Racing vezetője.

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország