Meeke nem neheztel navigátorára

Kris Meeke navigátora, Paul Nagle hibája miatt esett kis szombaton a Korzika Rali harmadik helyéről, azonban mégsem hibáztatja navigátorát. Nagle egy kanyar információját olvasta rosszul a szombati záró szakaszon.

Kris Meeke és Paul Nagle harcban volt Thierry Neuvillel a 2. helyért, amikor a szombati záró szakaszon Nagle egy bal harmadikos kanyar helyett ötödikes bal kanyart olvasott. A Citroen kettőse nagy sebességgel csúszott ki a hibát követően, szerencsére személyi sérülés nem történt és az autó is csak kisebb károkat szenvedett.

“Próbáltunk nagyon gyorsak lenni, mert nagy csatában voltunk a második helyért. Sajnos, Paul elnézte az itinert és egy nagyon gyors kanyart mondott, pedig nem az volt. Soha nem követett még el ilyen hibát korábban, de ilyen előfordulhat, sokszor a pilóta hibázik, de a navigátor is hibázhat. Nem neheztelek Paulra.” – mondta Kris Meeke.

Április 13-tól keressétek magazinunk áprilisi számát a Lapker és Immedio üzleteiben!

“Egymást követő három bal kanyarban történt a hiba. Két harmadikos kanyar között volt egy ötödikes, amit elnéztem és rossz információt olvastam. Ez egyértelműen az én hibám volt, de együtt nyerünk és együtt is vesztünk.” – mondta Paul Nagle.

Vasárnap a citroen brit párosa visszatért és a Power Stage-n sikerült két pontot szerezniük.

Pierre Budar dicsérte párosát, hogy egy ilyen hiba után vissza tudott térni.

“Nagyon fontos volt, hogy Kris és Paul minél hamarabb visszatérjen egy ilyen hiba után, örülök, hogy vasárnap ismét jó volt a tempójuk.” – mondta Pierre Budar, a Citroen Racing vezetője.

Szavazás

Ti mire szavaznátok 2022-től?

Közelgő események

 • csü
  07
  Már
  2019

  WRC: Mexikó Rali

 • szo
  16
  Már
  2019

  WEC: Sebringi 1500 mérföldes verseny

 • vas
  17
  Már
  2019

  F1: Ausztrália