WRC

Még a Hyundait is sokkolta

A Hyundai Motorsport csapatát is nagy meglepetésként érte Thierry Neuville tegnapi bejelentése, miszerint Nicolas Gilsoul helyett ezentúl Martijn Wydaeghe lesz a navigátora.

 
Thierry Neuville péntek délelőtt jelentette be, hogy Martijn Wydaeghe navigálásával fog indulni a Montén és 10 év után elválnak útjai Nicolas Gilsoultól.
 
A Dirtfish megtudta, hogy Gilsoul döntött a szakítás mellett, miután nem tudott megegyezni a további közös munkáról Neuville-l.
 
A Hyundai hivatalosan csak a navigátorváltást jelentette be, de a Dirtfish egyik forrása szerint a váltás komoly sokként érte a csapatot is.
 
“Ez nagy sokk volt a csapat számára is, mert nem számítottak ilyenre. Nicolas mindenkivel jóban volt. Persze voltak kisebb nézeteltérések, de ilyenek máshol is vannak. Ebből még nem lehetett következtetni egy ilyen váltásra. Thierry Neuville első dolga most az lesz, hogy minél előbb összhangba kerüljön új navigátorával, jövő héten ez lesz a legfontosabb számára. Tavaly nyerte ezt a versenyt, és biztosan idén is ez lesz a célja.”
 
A Dirtfish kereste Nicolas Gilsoult is a váltással kapcsolatban, de a belga navigátor nem volt elérhető telefonon, ehelyett közösségi oldalára tett egy posztot.
 
“Ahogy az sejthető volt, a telefonom megállás nélkül csöng mióta a hír megjelent, hogy Thierry és én nem leszünk csapattársak idén…. Hol is kezdjem…. Olyan nagyszerű közös sikereink voltak Thierryvel, mint az első győzelem Németországban, majd a svéd, szardíniai, argentin és a tavalyi montés győzelem. Hatalmas örömök, és csalódások, teljes támadások a határainkat feszegetve, ugratások, kiesések. Egyszóval olyan érzelmek, amiket csak a WRC tud okozni. Ezekre a jó emlékekre fogok emlékezni a múltból. Egy kapcsolatban a befejezés néha hirtelen jön. De minden nap köszönetet mondok azért, hogy abból élhetek, amit szeretek, és csak a legjobbakat tudom kívánni a jövőben Thierrynek és Martijnnak. Köszönetet mondok a Hyundai csapatának is, és még sok vb címet kívánok nekik. Köszönöm a sok üzenetet is, amit kaptam. Nem fogok sokáig az íróasztalnál ülni, mert legszívesebben egy rally autóban szeretek ülni.”
 
Thierry Neuville 2011 óta versenyzett Nicolas Gilsoullal, egyik korai sikerük a 2011-es Mecsek Rallyn megszerzett második hely volt.

Érdemes elolvasni

Wydaeghe beszélni tanul

Hund Gábor

Oliver Solberg a bemutatkozásról, őszintén

Hund Gábor

Lappi évek óta nem volt ennyire felszabadult

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató