WRC

Meg van Rovanpera első világbajnoki címe

Kalle Rovanpera eseménydús versenyen szerezte meg a WRC2 Pro kategória győzelmét Walesben, amivel első világbajnoki címét szerezte. A második helyet Jan Kopecky szerezte meg, így a Skoda is világbajnok!

 
Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen már a Wales Rally elején magához ragadta az irányítást és nyolc szakaszon át vezette is a WRC2 Pro kategóriát. A pénteki utolsó előtti szakaszon azonban egy defektet szedtek össze, amivel 74 másodpercet és a vezető helyet is elvesztették.
 
Így az első napot Jan Kopecky 7.5 másodperc előnnyel vezette csapattársa, Kalle Rovanpera előtt. A harmadik helyen Gus Greensmith állt 4 perces hátránnyal.
 
Szombaton már az első szakaszt követően ismét az élen állt a 19 éves Rovanpera, miután Kopecky túl óvatosan vezetett, a számára ismeretlen szakaszon.
 
Jan Kopecky vesszőfutása a későbbiekben is folytatódott, a nap második szakaszán defektet kellett cserélnie, majd az ötödik etapon borult is.
 
A napot így Kalle Rovanpera 4:38.7 perc előnnyel fejezte be csapattársa előtt, míg a harmadik helyen a szuperrallyzó Gus Greensmith állt 46 perc hátránnyal.
 
Vasárnap előnye tudatában már nem sietett Rovanpera és végül 4:47 perc előnnyel nyerte a WRC2 Pro mezőnyének versenyét Jan Kopecky és Gus Greensmith előtt. A kettős Skoda sikerrel a cseh gyártó is világbajnok lett.
 
Kalle Rovanpera így idei ötödik versenyét nyerte idei 10 futamából és megszerezte első világbajnoki címét.
 
A bajnokság második helyen Greensmith 66 pont hátránnyal áll, míg a harmadik Mads Östberg 71 pont hátránnyal.

Érdemes elolvasni

Matton: Költözhet a Svéd Rally, de…

Hund Gábor

Az első információk a Szafari Rallyról

Hund Gábor

Visszatér a közönségkedvenc!

Hund Gábor