Magazin ajánló

Megjelent a Rally Café 2020. decemberi száma

Megjelent a Rally Café 2020. decemberi száma, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

INTERJÚ: VIZIN LÁSZLÓ
33 ÉV A RALIBAN

Elképesztő pályafutása volt Vizin Laci bácsinak, aki egy kereklámpás Ladával kezdte, majd VFTS-sel volt bajnok, de ment WRC-vel, és a magyar ralisport egyetlen IRC dobogóját is ő szerezte. Egészen hatvan éves koráig versenyzett, amivel nagyon sokunk tiszteletét kivívta, és még most is örömmel mesélt a raliról.

A KÉRDÉSEK,  AMIT GROSJEAN  BALESETE FELVET

Az első sokk után a legfontosabb, hogy Romain Grosjean szinte sértetlenül, de mindenképpen élve megúszta az F1 történetének egyik legnagyobb balesetét. Az eset azonban felvet egy csomó kérdést, amit a Rally Café állandó Forma–1-es szakértőjével, Kiss Norbival elemzünk ki. 

RALLY HUNGARY
MITŐL GYORS AZ EB-MEZŐNY?

Egy éve magyar győzelem született a Rally Hungaryn és öt hazai páros szerepelt az első tízben. Az idén azonban csak a hatodik helyig jutott a legjobb magyar, az első tízbe pedig ketten fértek be. Arra próbáltunk választ találni, mitől olyan gyors az Eb-mezőny.

WRC/WTCR: ANDREA ADAMO
NEM ÁLMAI, CÉLJAI VANNAK

A Hyundai Motorsport vezetőjeként a WRC és a WTCR programért is felel Andrea Adamo, aki a Rally Cafénak adott exkluzív interjúban elmesélte, hogyan izzasztotta le Loeb egyetlen kérdéssel, miért szereti a rosszfiút Michelisz Norbertben, hogyan került az észt tévé COVID-teszt tudósításába és melyik junior a Hyundai kiszemeltje.

IFJ ÉRDI HÁROMSZOROS ERC2 BAJNOK

A Kanári-szigeteken aratott győzelmével, 2017. és 2018. után harmadszorra nyerte meg ifj. Érdi Tibor az ERC2-es bajnokságot, míg Csökő Zoltán először szerezte meg az ERC2 navigátori bajnoki címet. Két gumiszerelés között beszélgettünk az újdonsült bajnokkal. 

A RALLY CAFÉ KÁVÉZÓJA
MINDEN, AMIT BALOGH JÁNOSRÓL EDDIG NEM TUDTÁL

A kétezres évek elején egy N2-es Hondával robbant be a Rally1-be Balogh János, amivel azonnal N2-es bajnok lett. Később egy hosszabb folyamat eredményeként kétszer is bajnoki címre vezette N-es Mitsubishijét, amelynek a hajtásprogramját ő maga írja. Az elmúlt években pedig az R5-öt próbálja meghódítani.

HISTORIC: WIRTMANN FERENC
13 ÉV, 18 BAJNOKI CÍM

Sorozatban tizenharmadik szezonjában lett bajnok Wirtmann Ferenc historicban, ahol idén a magyar bajnokság D csoportját és az abszolút értékelését is megnyerte. Bár nem elsősorban a győzelem motiválja, de ha már ott van, akkor mindent megtesz érte. 

PÁRBAJ
VOGEL ADRIENN VS NOTHEISZ IVETT

Harmadik éve versenyez együtt Vogel Adrienn és Notheisz Ivett. Adri első két versenyét leszámítva csak Ivettel indult a Rally2-ben, a Rally1-ben és az Európa-bajnokságon is. Idén három Eb-futamon vettek részt, és ERC3-ban a hetedik helyen végeztek. 

NŐK AZ AUTÓSPORTBAN: ALEX LEGOUIX
KISMAMA A RAJTRÁCSON

Saját bőrén tapasztalta, milyen nehéz egy nőnek érvényesülnie a motorsportban. Épp ezért tartotta fontosnak, hogy várandósan is ott legyen a rajtrácson, és gömbölyödő hassal is végigcsinálja a WTCR 2020-as szezonját. A sorozat pit riportere, Alex Legouix reméli, hogy a példája bizonyíték arra, megéri keményen küzdeni. 

RALLY3-ASOK RALLY2-BEN

Egyedi rajtengedéllyel indulhattak Rally3-as párosok Rally2-es versenyeken, ahol ugyan nem értékelték őket, de jó alkalom volt, hogy egy osztállyal feljebb is megmutassák tudásukat. Többen is éltek ezzel a lehetőséggel, és derekasan meg is állták a helyüket. 

WTCR: YANN EHRLACHER 
KÖLYÖK A WTCR-TRÓNJÁN

Tizenhét évesen kezdett versenyezni, sokakkal ellentétben soha nem ült gokartban, francia bajnokságokban edződött. Hét év alatt elért a csúcsra, alig 24 évesen lett a WTCR királya, ezzel ő a valaha volt legfiatalabb túraautó bajnok. Tudatosan és alázattal készült a bajnoki címére, és a Rally Cafénak elárulta, nem is áll meg egynél. 

DRIFT: TRANSILVANIA MOTOR RING
FELGUMIZZÁK!

Transilvania Motor Ring – vajon ez lesz a drift versenyzők új kedvenc pályája? Hamarosan megtudjuk, ugyanis 2021 júniusában  végre ezt a pályát is felgumizzák a drift pilóták.

A Rally Café 2020. decemberi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Öcsi bácsi, az igazi legenda

mihalyi.csaba

Bútor Robi időgépével a címlapon megjelent a Rally Café

mihalyi.csaba

Felgyorsultak a magyarok, de mitől lettek ennyire jók?

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.