Magazin ajánló

Megjelent a RALLY CAFÉ decemberi száma

A Rally Café 2019 decemberi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

A tartalomból: 

MÉG NEM CSATOLTA KI A BIZTONSÁGI ÖVET – interjú Szujó Zoltánnal

Éveken keresztül volt a Forma–1 hangja, de amióta lekerült a képernyőről sem csökkent a népszerűsége. A Rally Hungaryn szpíker volt, emellett egy stratégiai terven is dolgozik. Kedves olvasók, csatolják be biztonsági öveiket, mert jön Szujó Zoltán.

KISZÁLLT A CITROËN A RALLY-VB-RŐL

Meglehetősen kuszán indokolta a Citroën, hogy közel húsz év után kiszáll a rally-világbajnokságról, úgy állítva be a dolgot, hogy erre kizárólag Sébastien Ogier távozása miatt került sor. Megpróbáltuk kibogozni a szálakat és megtalálni a valódi okot.

MIT REJT MÉG A PORRIDGE?

Legjobb szezonját teljesítette idén Valtteri Bottas, ám Lewis Hamilton árnyékában méltatlanul észrevétlen maradt. Ez azonban egyáltalán nem zavarja, sőt motiválja a finnt, aki ötévesen, egy bevásárlás során szeretett bele az autóversenyzésbe.

MIÉRT HAGYTA EL TÄNAK A TOYOTÁT?

Sokan tették fel ezt a kérdést, a finn sajtóban elképesztő sztorik jelentek meg Ott Tänakról és tanácsadójáról, Markko Märtinról, akik állítólag lehetetlen követelésekkel éltek és sportszerűtlenül tárgyaltak. Märtin azonban elmondta, szerinte Tommi Mäkinen egyszerűen nem akarta, hogy maradjanak.

A VERSENYZŐ KONSTRUKTŐR

Járműmérnök, csapattulajdonos és futóműguru. Együtt gokartozott Vincze Ferivel, megfordult Formula Student futamokon, pályaversenyzett, majd következett a rali, egy 192 lovas szekiváltós Lada Kit-Carral. Ő Papp Arnold, a garázsmesterek újhullámos képviselője.

MAGYAROK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON

Turán Frigyes győzött a Rally Hungaryn, Chris Ingram lett a bajnok, de talán a magyar ralisport nyerte a legtöbbet az ország első újkori Eb-futamával, ami után talán még több versenyzőnk próbál szerencsét a kontinensviadalon.

KIS SEGÍTSÉG ODAFENTRŐL

Turán Frigyes és Bagaméri László, ha szerencsével is, de hatalmas bravúrt bemutatva megnyerte a Rally Hungaryt. Ezúttal Frici volt a szerencse fia, de nagyon keményen megdolgozott a saras, eső áztatta, defekt veszélyes pályákon, hogy megszerezze élete első Eb-futamgyőzelmét.

BÚTOR VERSUS KLAUSZ: A RUTIN A FIATALSÁG ELLENÉBEN

Klausz Kristóf és Csányi Botond sikerével zárult a 23. Mikulás Rali, de Veszprémben az is kiderült, hogy a hazai mezőnyben a murvás versenyzést illetően továbbra is a két Robi, azaz a Bútor–Tagai kettős a referenciapont, vagyis a generációk csatája a holtszezonban is tovább folytatódik.

BEKEMÉNYÍT A HYUNDAI – TECHNIKA: HYUNDAI i20 R5 ’20

Két lépcsőben fejleszti a Hyundai Motorsport az i20 R5-öt, amely január 1-jén új homologizációs csomagot kap, 2021-ben pedig egy vadonatúj autóval akarják felvenni a versenyt a piacot uraló Forddal, Skodával és Volkswagennel.

TSIGA ALFÁJA

Mi lehet jobb egy Alfa Romeo 155-ösnél? Egy szépen rendbe hozott Alfa 155-ös. És mi lehet még ennél is jobb? Ha egy egész csapat dolgozik azon, hogy a szívműtéten átesett barátjukat saját újjávarázsolt Alfájával lepéjék meg.

DRIFT: MOTORSPORT OLIMPIÁN JÁRTUNK

Októberben lezárult az idei bajnokság, de az a megtiszteltetés érte a sportágat, hogy delegálhatott egy pilótát a FIA Motorsport Gamesre. Hazánkat Szántó Zoltán képviselte, aki a 22 versenyző között a 14. helyen végzett.

MINDEN, AMIT IFJ. TÓTH JÁNOSRÓL EDDIG NEM TUDTÁL

A magyar ralisport egyik legmeghatározóbb alakja, hét magyar bajnoki címével Ferjáncz Attila mögött a második legeredményesebb versenyző, akin generációk nőttek fel. Indult vb-n, IRC-n és nyert hét Európa-bajnoki futamot. Az is sokat elárul róla, hogy 51 évesen még mindig ő a Janika.

A Rally Café 2019 decemberi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Megjelent a Rally Café 2021. áprilisi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. márciusi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. februári száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.