Magazin ajánló

MEGJELENT A RALLY CAFÉ JÚLIUSI SZÁMA

A tartalomból:

A HÓNAP HÍRE

MÁSKÉPP JÖN AZ ELEKTROMOS RALIKROSSZ

180 fokos fordulatot vett a ralikrossz világbajnokság elektromosítási programja. Két év múlva valóban jön az eWRX, de nem gyári karbonvázas autókkal, hanem a jelenlegi privát csapatokra épülve egy költséghatékony megoldással.

HIBRID WRC, B CSOPORTTAL FŰSZEREZVE

2022-ben új műszaki szabályok lépnek életbe a rali-vb-n, amelyek már-már a B csoportot idéző szabadságot adnak a gyártóknak az autóépítésben, a környezetbarát besorolást pedig az egységes hibridrendszer segíti majd.

VÉLEMÉNYÜNK SZERINT

Kiss Norbi: El kell dönteni, hogy mit akarunk 

MAKAI GERGELY JELENTI A SZARDÍNIA RALIRÓL

Kizártak az erkélyre 

REFLEKTORFÉNYBEN: LE MANS

ALONSO HARMADIK VILÁGBAJNOKI CÍME

Drámai végjátékban egy rosszul bekötött szenzornak köszönhetően második Le Mans-i 24 órás győzelmét aratta az Alonso–Buemi–Nakajima trió. Fernando Alonso pedig megszerezte pályafutása harmadik világbajnoki címét.

TOYOTA, ASTON MARTIN, McLAREN? 

JÖVŐRE JÖNNEK A HIPERCAROK

A 2020–’21-es szezonban érkeznek az endurance-vb-re a hipercarok, amely új lendületet adhatnak a bajnokságnak. A Toyota mellett az Aston Martin is jelezte részvételi szándékát, de a McLaren és a Ferrari is fontolgatja a beszállást.

MEGKÉRDEZTÜK DIÁN ATTILÁT

DUDÁS GERGŐ ÉS AKI MÖGÖTTE VAN

Az egyik legnagyobb ígéretnek számít a raliban Dudás Gergő, aki két év versenyzői tapasztalattal a háta mögött vezeti az ORC-bajnokságot. Pedig először nem is ő, hanem nevelő apja, Dián Attila találta ki, hogy versenyezni fog, Gergő véletlenül került képbe.

TECHNIKA: FORD FIESTA R5

A FORD VÁLASZA AZ EVÓRA

Egy hónappal az új Skoda Fabia Evo megjelenése után dobta piacra az M-Sport a Ford Fiesta R5 új generációs változatát, amelynek továbbfejlesztésére másfél évet szántak és talán még egyetlen ügyfélautón sem dolgoztak ennyit.

WRC

TANAK ELBUKTA, SORDO BEHÚZTA

Drámaian ért véget a Szardínia Rali, amelynek győzelmét kormánymű hiba miatt az utolsó szakaszon bukta el Ott Tänak, Dani Sordo viszont az utóbbi évek legjobb formáját hozta és ha kicsit szerencsésen is, de megérdemelt győzelmet aratott.

ERC: LENGYEL RALI

DEFEKT, KUTYA ÉS A NYOLCADIK HELY

Egyetlen páros képviselte Magyarországot a Rali-Európa-bajnokság negyedik futamán, a Lengyel Ralin. A Herczig Norbert–Ferenc Ramón kettős a nyolcadik helyet szerezte meg, amivel a bajnokság 11. helyén állnak.

ORB: SZÉKESFEHÉRVÁR RALI

DRÁMA AZ UTOLSÓ SZAKASZON

Keretbe foglalta az idei Taxi4 Székesfehérvár Ralit Vincze Ferenc, hisz megnyerte az első és utolsó gyorsasági szakaszt és ugyancsak ezekben az időpontokban vezette a fejér megyei futamot, a legjobbkor volt az élen.

KIA KUPA

MÁSODSZOR IS LÁNYOK GYŐZTEK

Meglepő eredmény született a Kia Platinum Rali Kupa második fordulóján, Székesfehérváron, ahol Vogel Adrienn távollétében is lányok tartották kezükben a versenyt és a Krajnyák Petra–Velezdi Eszter kettős győzött, pedig maga a főnök is rajthoz állt.

RALI 3

Bakonya: Geiger Máté duplázott 

Alföldi Róbert: A bajnoki cím még várat magára 

DRIFT

DRIFT SZÁRAZON ÉS VIZEN

Az égiek eléggé szeretik a drift pilótákat, ugyanis a legtöbb versenyen süt a nap és nyoma sincs esőfelhőknek. Néha azonban úgy döntenek, hogy csempésznek még egy kis izgalmat az amúgy sem unalmas versenybe.

GERILLA GARAGE

BMW 330 CI – A CSALÁD CABRIÓJA

Csaba 2015-ben szerezte meg az autót, nagy nehézségek árán, mivel az előző tulaj nem akart tőle megválni, azonban az élet közbeszólt. Ezúttal is.


FERRARI SF90 STRADALE

JUBILEUMI HIPERCAR

Az idén ünnepli a Scuderia Ferrari alapításának 90. évfordulóját, amelyet egy új csúcsmodellel, az SF90 Stradaléval ünnepelnek meg. A márka első plug in hibridje akár az endurance versenyautó alapja is lehet.

JÖN A MITSUBISHI EVO XI

Már azt hittük, hogy végleg lezárult egy korszak és a Mitsubishi csak villamos autókat fog gyártani, de itt a remény a folytatásra, egy utcára alapból 342 lóerős hibridhajtású Lancer Evo XI-re, amelyet akár már 2020-tól megvásárolhatunk.

A RALLY CAFÉ KÁVÉZÓJA

MINDEN, AMIT SZABÓ JÓZSEFRŐL EDDIG NEM TUDTÁL

Tóth Tiborral gyerekkori barátok voltak, az első versenyt is közösen látták együtt lettek szerelmesek a raliba és amikor Tibi az első versenyén rajthoz állt, nem is volt kérdés, hogy Szabó Jóska navigál neki. 2004 óta minden versenyükön együtt indultak.

Érdemes elolvasni

Megjelent a Rally Café 2021. áprilisi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. márciusi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. februári száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.