Magazin ajánló

Turitól Szauerig, Ingram: egy órán át sírtam – megjelent a Rally Café 2020. augusztusi száma

Megjelent a Rally Café 2020. augusztusi száma, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

TURI, HIDEG, SZAUER

Versenyzői pályafutása egy A-s Lanciában kezdődött, Turi Tamással magyar bajnok lett, Hideg Krisztiánnal hat bajnokságot nyert. A mindig vidám, kiváló navigátorral, Kerék Istvánnal beszéltünk, kezdetről, újrakezdésről, soha fel nem adásról.

CHRIS INGRAM EXKLUZÍV INTERJÚ
A BAJNOK, AKIT ALIG ISMERNEK

Az gondolná az ember, hogy Colin McRae és Richard Burns hazájában könnyebben boldogul egy raliversenyző, de Chris Ingram pont ugyanazokon a megpróbáltatásokon esett át, mint magyar kollégái. A Rally Cafénak adott exkluzív interjúban mesélt az Eb-címről, mélységről, magasságról és a terveiről.

EXKLUZÍV BLOG:
Mihályi Csaba: JELEN ISTVÁN 70
Kiss Pál Tamás: OVER DRIVE – A TÚLVEZETÉS
Kiss Norbi: AZ OLDALFAL
Makai Gergely: RALLY-VB, DE HOGYAN FOGUNK ODAJUTNI?
Kőváry Anett: RALLY KÉT HŐMÉRÉS KÖZÖTT
Gyöngyösi Marcell: ITT BORULUNK FEL NULLÁVAL!

TURÁN OKTATOTT A SALGÓN

A Salgó Rally második körében vitt be megrendítő ütést a mezőnynek a Turán—Bagaméri duó. Míg a többség száraz pályára való gumin korcsolyázott, addig ők átmenetin szárnyaltak és szerezték meg idei első győzelmüket.

NORRIS EGY ÉLETRE MEGTANULTA A LECKÉT

Alig másfél éve van a Forma–1-ben Lando Norris, ahol máris az élmezőnybe verekedte magát. A tavalyi Yes Manből az idén igazi rámenős versenyző lett, aki a pályán kívül is népszerű. Képes akár 48 órán keresztül is számítógépen játszani, ha kell, szétszereli a McLarent és már az is tudja, hány kiló az autója.

MEGÉRKEZETT AZ ÚJ WRC SZTÁR

Két olasz futamon ugyan, de végre bemutatkozhatott a Hyundai i20 Coupé WRC volánja mögött Pierre-Louis Loubet, akit a tavalyi WRC2-es bajnoki címe után a francia autósport szövetség is támogat a vb-n. És az eredmény? Biztató!

WTCR: TASSI ATTILA
SZEMTELENÜL FIATAL, PIMASZUL GYORS

Tizenkilenc évesen gyári Honda szerződéssel a zsebében kezdte meg szereplését a túraautó-világkupában, idén pedig a tavalyi világbajnoki esélyes Esteban Guerrieri csapattársaként áll rajthoz. Tassi Attila szeretné kihozni magából a maximumot, közben annyit tanulni, hogy aztán egyszer ő is bajnok legyen.

LUKYANUK NYERT, MAGYAR SIKEREK

Alexey Lukyanuk nyerte az idei rally-Európa-bajnokság nyitófutamát a Róma Ralit. Herczig Norbert beesett, az ERC3-ban viszont László Martin, László Zoltán, Vogel Adri és Juhász Csaba révén szép sikereket könyvelhettek el a magyarok.

VOGEL ADRI: NEHÉZ BENYELNI A 12 PERCET

Két nagyon nehéz versenyt teljesített Vogel Adrienn és Notheisz Ivett, a Bohemia és a Róma Ralin, ahol kategória hatodik, illetve ERC3 ötödikek lettek. A kalandokról, a kézifékes kanyarokról a fránya rámpáról és a 12 percről mesélt Adri.

NEM CSAK BAL KANYAR LESZ RALLY3-BAN

Dolleschall István lemondása után hamarosan Keszthelyi Róbert kerül az RSB tagjai közé, akinek feladata a Rally3-as bajnokság irányítása, lebonyolítása, szabályok előterjesztése lesz. A bajnokság jelenéről és jövőjéről beszélgettünk vele.

RALLY3: A NYOLC SZELEPES

Az alma nem esik messze a fájától, szokták mondani. Németh Péter esetében erre nem is volt esély, hiszen alig négy hónapos volt, amikor már egy Skoda kit car motorjában gyönyörködött. Nem véletlenül lett „16V“ Szelep fiából versenyző és ha nem is Kis Szelep, de 8V, aki a Rally 3-ban egy Hondával vitézkedik.

MINDEN, AMIT
KLAUSZ KRISTÓFRÓL ÉS CSÁNYI BOTONDRÓL
EDDIG NEM TUDTÁL

Ötödik éve versenyez együtt Klausz Kristóf és Csányi Botond az Európa-bajnokságon, Ausztriában és itthon. Legjobb ORB eredményüket a Salgó Rallyn érték el, ahol Skoda Fabia R5-tel ötödikek lettek, azonban még velük is előfordult, hogy ebből az interjúból tudtak meg új dolgot egymásról.

DRIFT GAMES: AZ ESŐ CSAK A MOSOLYOKAT NEM MOSTA EL

A gyönyörűen felújított és átalakított Rabócsiring adott otthont a Drift Gamesnek, melynek keretén belül nem csak az idei év első profi drift versenyét tarthatták meg, hanem szerepet kaptak sokak örömére a Ladások is, akik nemcsak időre mentek, hanem drifteltek is egyet.

A WISEFAB

A drift sportban sok-sok olyan technikai megoldás van, amit teljes mértékben e sportág miatt fejlesztettek ki. Az egyik legismertebb és talán legfontosabb ilyen műszaki fejlesztés a wisefab, mely arról a cégről kapta a nevét, mely elsőként jött piacra ezzel a termékkel a versenyzők tapasztalataira alapozva.

A Rally Café 2020. augusztusi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.
Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Megjelent a Rally Café 2021. áprilisi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. márciusi száma

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. februári száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.