Meglepetés rajt a Citroentől

Pierre Budar, a Citroen Racing csapatvezetője szerint a francia gyártó a várakozáson felül kezdte az idei Rali Világbajnokságot.

A Citroen Sébastien Ogier révén nyerni tudott a Montén és legutóbb Mexikóban is, míg Svédországban Esapekka Lappi lett a második a C3 WRC-vel.

A francia gyártó az elmúlt két év negyedik helye után jelenleg a második helyen áll, ez pedig komoly előrelépés.

A javuláshoz egyértelműen kellett Sébastien Ogier érkezése is, de a C3 WRC is komoly fejlődésen ment keresztül.

“Nem reméltük, hogy három versenyen három dobogós eredményt és két győzelmet szerzünk. Ugyanakkor reméltük, hogy jobban sikerül a kezdés az előző évekhez képest a jelenlegi versenyzőinknek köszönhetően. Nyilvánvaló, hogy Sébastien Ogier és Julien Ingrassia nagyszerű szereplése nélkül nem tudtunk volna ilyen jól rajtolni 2019-ben.” – mondta Pierre Budar, csapatvezető.

Sébastien Ogier jelenleg négy ponttal van már csak a bajnoki éllovas Ott Tanak mögött. A Francia versenyző szerint a C3 WRC javulása és a csapat nagyszerű munkája kellett a jó eredményekhez.

“A C3 WRC-ben már a kezdetektől láttam a potenciált, amit most is látok. Ez tette lehetővé, hogy Mexikóban is jól szerepeljünk. A folytatás rajtunk múlik, mert közelebb kerültünk Ott Tanakhoz. Ezúton is köszönöm a csapat kitartó munkáját. Korzikán is a mexikóihoz hasonló eredményért szeretnénk küzdeni.” – mondta Sébastien Ogier.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali