ERC

Meglepő dolgot vallott be Lukyanuk

Alexey Lukyanuk a Kanári-szigetek Rally után elárulta, a Rally Hungary előtt jóval feszültebb volt, mint a szezonzáró előtt.

 
Alexey Lukyanuk 2018 után ismét Európa trónjára ülhet. A második Európa-bajnoki címhez azonban ezúttal nem kellett csatába kezdenie az orosz pilótának legfőbb riválisa, Oliver Solberg ellen.
 
“Jó lett volna harcolni a szakaszokon a bajnoki címért, de, hogy megőrizzük vezetésünket, elég volt Oliver Solberg közelében lenni. – mondta Alexey Lukyanuk. Ezúttal inkább lassabban kellett menni az év végi eredmény eléréséhez. Ettől ez még nagyon értékes bajnoki cím. Hosszú, nehéz szezon volt az idei, de örülök, hogy lehetett rally versenyeket rendezni és, hogy ezeken sikeresek is tudtunk lenni. Ez a cím nem lett volna elérhető a Citroen, a Saintéloc Racing és a Pirelli nélkül. A Citroennek ez az első eb cím Rally2-es kategóriában és a Pirellinek is fontos, hogy a csúcson legyen. De sok személyes szponzoromnak is köszönetet kell mondanom az idei nehéz szezon végén, köszönettel tartozom a szurkolóinknak, a családjainknak és minden támogatónak.”
 
Egy szezonzáró verseny előtt azt gondolná egy kívülálló, hogy nagy nyomást érez, aki a bajnoki címért harcol. Azonban ez Lukyanuk esetében nem így volt.
 
“Valójában ezen a versenyen nem volt nagy nyomás rajtam, sokkal inkább aggódtam és feszültebb voltam a Rally Hungary előtt, mert az a verseny nagyon kiszámíthatatlan és bármi megtörténhet. Itt csak az eső okozott nehézséget, és a mezőny is nagyon erős volt.”
 
A szezonzáró versenyre visszatért az orosz pilóta mellé jó barátja, Alexey Arnautov is.
 
“Háromszor nyertük ezt a versenyt együtt és nagyon jó volt ismét visszatérni Alexey-jel. Van egy mondás mely szerint ahhoz, hogy boldog legyen az ember, el kell tőle venni valamit, majd vissza kell neki adni. Az én esetemben pont ez történt. Nagyon jó a kapcsolatunk és nagyon jó a hangulat az autóban is. A kapcsolatunk nem csak az itiner olvasásra terjed ki, nagyon jó barátok vagyunk és boldog vagyok, hogy visszatért mellém Alexey.”
 
Lukyanuk beszélt arról is, miként értékeli a szezon során nyújtott teljesítményét.
 
“Általában elégedett vagyok a vezetésemmel, ez alól talán pont ez a verseny a kivétel, de a szezon során erősek voltunk, jó teljesítményt nyújtottunk és elég megbízhatóan szerepeltünk. Tudtunk fejlődni, de a szűkös költségvetéssel elég sokat küzdöttünk. A jövőben csak nehezebb lesz, ezért alkalmazkodnunk kell.”
 
És, hogy mi várható a jövőben?
 
“A WRC szereplésre mindig is vágyunk, de erőforrásaink nem teszik lehetővé, hogy ott induljunk. A világ nincs könnyű helyzetben és nehéz megmondani, hogy mi lesz. Tehát én sem tudom, hogy mit hoz a jövő, de a munkánkat folytatni kell.”

Érdemes elolvasni

Lukyanuk marad az ERC-ben és a Citroennél

Hund Gábor

Ingram megcélozza a vb címet

Hund Gábor

László Martin és Berendi Dávid az ERC-ben folytatja Bessenyey Zoltán vezetésével

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.