Megsemmisültek a Loeb Racing autói

A WTCR portugál hétvégéjének első versenyén történt tömegkarambolban a Sébastien Loeb Racing VW Polo autói megsemmisültek, ezért három hét múlva teljesen új autóval indulhat Robert Huff és Mehdi Bennani.

 

A szombaton első helyről induló Rob Huff és a második helyről rajtoló Mehdi Bennani az első kör második kanyarjában ütköztek össze, majd miután keresztbe álltak a szűk pályán, a teljes mezőny beléjük ütközött. A versenyt csak 2 órás szüntet követően tudták újraindítani.

 

Huff és Bennani kórházba került a baleset után, majd bár kiengedték őket, autóik a balesetben javíthatatlan károkat szenvedtek. Huff autójának eleje elnyelte az ütközés erejét, így a motor is kiszakadt az autóból, míg Bennani Golfja a baloldalon sérült jelentősen. A Sébastien Loeb Racing ezt követően visszalépett a versenytől és külön engedéllyel már szombat este távoztak Vila Realból.

 

Huff a brit Autosport.com oldalnak megerősítette, hogy a csapat mindkét autója javíthatatlan károkat szenvedett, így három hét múlva, Szlovákiában új autókkal indulnak, amiket a Volkswagen Motorsport biztosít számukra.

 

„Sajnálom a csapatot, mert nagyszerű hétvégénk lett volna. A Golfok nagyszerűen működtek ezen a pályán. Az autó és a mi gyorsaságunkat is jól mutatja, hogy szombaton az első sorból indulhattunk. Most el kell felejtenünk ezt a hétvégét és már Szlovákiára kell készülnünk. Mivel az autók megsemmisültek, így új autókat fogunk kapni. Mivel jelentős munkát kell most a csapatnak végeznie, mindent meg teszek, hogy Szlovákiában méltó eredménnyel háláljam ezt meg.” – mondta Robert Huff.

 

A baleset után Gabriele Tarquini és Yvan Müller segítettek a brit versenyzőnek kiszállni az összetört autóból, amiért nagyon hálás Huff.

 

„Nagyon köszönöm Gabriele segítségét, mert segített kiszállni az autóból, amiből folyt az olaj, és félő volt, hogy a meleg környezet miatt felgyullad. Gabriele egészen az orvosok megérkezéséig mellettem maradt. Egyúttal köszönöm Yvan segítségét is. Ez is azt mutatja, hogy a pályán bár riválisok vagyunk, versenyen kívül jó a kapcsolatunk.” – tette hozzá Huff.

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország