Historic

Megtartjuk, mert az életét adta értünk

Alig pár nap alatt újra rajtkész állapotba került Wirtmann Ferenc és Kerekes József Ford Escort Mk II-ese a Salgó Rally után. A csapat már az augusztus 14–15-ei Miskolc Rallyra készül, amely az Országos Historic Rally Bajnokságnak és a CEZ Historic Rally Bajnokságnak egyaránt futama lesz, így Wirtmannék számára duplán fontos verseny.

Azonban a Grawe Életbiztosító Zrt által támogatott páros nem felejtkezett meg a szezonnyitón hősies küzdelmet tanúsító felniről sem.

„A féktárcsát, a lengőkart és a stabilizátort a versenyen kicseréltünk, miután a defekttel leradíroztuk őket – mesélte Wirtmann. – Itthon új gólyalábat és új tengelycsonkot kapott az autó és tulajdonképpen ezzel meg is volt a felkészülés.

A felnit megtartjuk, ha már egyszer az életét adta értünk – nevet Wirtmann. – Egyelőre az egyik sarokban hever, de keresünk neki egy különleges helyet a műhelyben.

A defekt miatt a Salgón a magyar és a CEZ-bajnokságban sem tudtunk annyi pontot szerezni, mint amennyit szerettünk volna, ezt kellene Miskolcon pótolnunk.

Tavaly nem indultunk ezen a versenyen, mert Csehországban voltunk. Lesz olyan pálya, amit újra fel kell írnunk, jó versenyre számítok.“

Érdemes elolvasni

Ilyen a rally, improvizálni kell

Hund Gábor

Wirtmann idei első győzelme

mihalyi.csaba

COVID-biztos Eger Rally

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!