Sajtóanyag

Méltó befejezést várnak Hibjánék a Mikulástól…

Elvileg a zempléni futam lett volna az utolsó Hibján Joci és Szollár Csabi számára, de mivel az nem úgy sikerült, ahogy tervezték…új forgatókönyvet írtak maguknak a srácok. 

 

Azt hittem már lezártátok az évet a Zemplénben.

– Mivel nem úgy sikerült a Nyíregyháza Rali, ahogy azt mi szerettük volna, technikai problémák miatt. Ezért úgy döntöttünk, hogy legyen méltó befejezése az évnek, és itt jött képbe a Mikulás Rali. A szilveszteri versenyen már nálunk nagyon családira szeretnénk venni a hangulatot, ezért maradt a murván való autózás, ami érdekes lesz, ugyanis évek óta nem indulatam murvás pályán.

 

Ford vagy Peugeot?

– Az újabb technikára, vagyis a Fordra sikerült megoldanunk a murva szettet, így azzal csapunk a lovak közé. Mondom ezt úgy, hogy Csabival még együtt nem is mentünk, csak aszfalton, szóval jó buli áll előttünk. Igaz…Jánosa Áki mellett ült már idén a jobbegyben, de együtt még elsőbálozók leszünk. Szerintem hamar bele fogunk rázódni, azt mondják olyan ez, mint a biciklizés, azt sem felejtjük el soha. 

 

Már a 2022-es szezon előszeleként indultok?

– Így van, mivel szeretnénk jövőre folytatni a Forddal való barátkozást, murván és aszfalton egyaránt, jobbnak láttuk még idén elkezdeni a felkészülést. Nézegettük a 2022-es versenynaptárt is, meglátjuk melyik helyszínek maradnak, de mivel találtunk benne nekünk szimpatikus murvás időpontokat, így még nagyobb lázzal vágunk neki a hétvégének. 

 

Kislőtér-Nagylőtér?

– Azt nem tudjuk, hogy valami variálás lesz benne, vagy marad a szokásos felállás. A helyismeretünk megvan, de maga a konkrét gyorsasági szakaszt majd megtudjuk az itinerből. Nagylőtéren biztos jó sok néző lesz, a Kislőtéren meg…hát majd ugratunk nagyokat – nevet Joci. A kocsira ettől függetlenül vigyázni akarok, hasonló az elgondolás, mint Nyíregyházán volt, hogy tesztelünk jövőre. Illetve szeretnénk mindenképpen jó hangulatban lezárni az idei évet, és a következő szezonban pedig ismét teljes bajnokságot menni. Motiváltnak kell maradni… és hajtani akarunk majd a pontokért. Rég éreztük már az igazi harcokat, az adok-kapok csatákat, de bízunk benne, hogy 2022-ben újra részünk lehet benne.

 

Partnereink segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling

Érdemes elolvasni

Jövünk jövőre is!

Hund Gábor

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Hund Gábor

A licences Mitsubishik között a legjobbak lettünk…

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.