Gokart Sajtóanyag

Menya a Grand Finalen

Érett versenyzéssel fejezte be az idei Rotax Max szezont Krózser Menyhért, az MHH Kart Team 11 éves pilótája.

Az olaszországi Sarno adott otthont a Rotax Max Grand Finalnek, amelyre a nemzeti és a nemzetközi Rotax bajnokságokból lehetett ticketet szerezi, így csak a legjobbak állhattak rajthoz. Menya a magyar bajnoki címével vívta ki az indulás jogát a Mini Max kategória 36 fős mezőnyébe.

A verseny előtti sorsoláson nem túl szerencsésen húzott motort, amelyről már az első szabadedzésen kiderült, hogy az egyik leggyengébb a mezőnyben. Menya ennek ellenére hősiesen végigküzdötte a többnapos eseményt. Az elődöntők összesített eredmény alapján 16. volt, az elődöntőben 29. a döntőben pedig 20. lett. 

Teljesítményével kivívta a csapat görög coacha, Csicsi elismerését is, aki szerint megérett a kategóriaváltásra és jövőre juniorban indulhat.

„Rossz motort húztam és a vázat sem tudtuk igazán jól beállítani – foglalta össze a hétvégét a rá jellemző tömörséggel Menya. – Ez elég nagy hátrányt jelentett, ami miatt nem tudtam az élmezőnyben versenyezni. Viszont így is jót harcoltam és megpróbáltam kihozni a technikából a lehető legtöbbet.“

„A motorválasztás eléggé megpecsételte a hetünket – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Az első bemenetnél még mindenki azonos karburációt és áttételt használt, ott látszott, hogy a mezőny egyik leggyengébb motorját kaptunk. Sajnos ez benne van ebben a sorozatban. Próbáltunk rajta javítani, néha sikerült felhúzni egy közepes szintre, de többre nem jutottunk vele.

Menya viszont jól vezetett. Csapatunk coacha, Csicsi is kiemelte, hogy a nehézségek ellenére nagyon odatette magát és próbálta a legjobban kihozni a lehetőségekből, ami érett versenyzésre utal. Remélem, legközelebb nagyobb szerencsénk lesz.“

Érdemes elolvasni

Vasárnap irány Szabadszállás

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor

Karantén után szabadon 

Hund Gábor