Gokart Sajtóanyag

Menya az olasz bajnokságban

Dupla hétvégét töltött Krózser Menyhért az olaszországi Val Vibrata gokart pályán, amelyen augusztus 24–25-e között tesztet, augusztus 31–szeptember 1-je között pedig az ACI olasz bajnokság futamát rendezték.

A Mini 60 kategóriában a gokartok specifikációja az Olasz Autóklub (ACI) által szervezett bajnokságban megegyezik a WSK sorozatban használtakkal és a mezőny nagy része is ismerős volt a WSK-ból.

Nem volt könnyű hétvégéje Menyának, a vázát csak az időmérő után tudta beállítani az olasz csapat, így mind a két előfutamban a 18. helyről rajtolt.

Az elsőben a kilencedik helyre küzdötte fel magát, de miután beesett az első spoilere, büntetést kapott és a 16. helyre sorolták vissza, a második futamban a 13. helyet szerezte meg.

Az ACI sorozatban az előfutamokat nem elődöntő és döntő, hanem két önálló verseny követi. Az elsőben Menya a 16. helyet szerezte meg, a másodikban pedig kilökték, amely során megsérült a váz, és a 27. helyen ért célba.

„Nehéz hétvégénk volt, sokat küzdöttünk a beállítással.”

“Az olasz csapat többször cserélt motort, de csak az időmérő után találták meg a hibát. A warm upra javított is öt tizedet Menya“ – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

„Az előfutamokban hátulról indult Menya és mivel nagyon szűk pályán versenyeztünk elég nehéz volt feljönnie.

A mezőny most is nagyon jó volt, iszonyú szoros futamokkal, alig pár tized volt a versenyzők között. Ha fejlődni akarsz, akkor ilyen versenyeken kell indulni.

Az eredménnyel nyilván nem vagyunk elégedettek, de most is rengeteg versenykilométert és tapasztalatot gyűjtött Menya, remélem, hogy ezt a következő futamokon eredményre is tudjuk váltani.“

Érdemes elolvasni

Brnoban már bajnoki címekért küzdöttek a GRT újoncai

Hund Gábor

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Hund Gábor

Losonczy Levi: Az idei legjobb

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!