Gokart Sajtóanyag

Menya idei első tesztje

Az olaszországi Jesolóban készült az idei szezonra Krózser Menyhért, az MHH Kart Team versenyzője. Menya tavaly év végén váltott a Mini kategóriáról Juniorra, amely hatalmas előrelépés, így az idei első éles versenye előtt több teszten vesz részt. 

Fotó: archív

„Nagyon hasznos volt a teszt, szerencsénk volt az időjárással, mert esőben és száraz pályán is tudtunk menni – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Sokat fejlődött Menya, az első bemeneteleken, főleg esőben egy kicsit óvatos volt, de a második nap végére már egész jól beletalált a nagy vázba.

Egy osztrák csapattal versenyzünk idén, ahol nagyon figyelnek Menyára, jó a hangulat, és egészen véletlenül itt van az a szerelő is, aki akkor segítette Menyát, amikor a legelső köreit tette meg gokarttal.“

A Mini és a Junior vázak közti különbséget Menya nagyon szakszerűen foglalta össze:

„Máshol kell fékezni és máshogyan kell kigyorsítani vele. A féktáv már megvan, azzal nincs gondom, de a kigyorsítást újra kell tanulnom. Türelmesnek kell lenni, mert a kanyar közepén úgy érzem, hogy megállok és olyankor rálépek a gázra. Ezt nem szabad, ki kell várni a kellő pillanatot. Most tízből nyolcszor már jól sikerül kigyorsítani, de még kell egy kicsit csiszolni.“

Bár Menya már most készen állna a versenyre, a csapat csak márciusban állítja rajthoz, addig viszont több teszten is részt vesz.

„A versenyzéssel nincs gond Menyánál, ő már most indulna, de szeretnénk egy nagyon stabil biztos alapot adni neki a gokartkezelésben.

Szerintem még három–négy teszt és a tavasszal készen lesz az első éles bevetésre“ – mondta Krózser senior.

Érdemes elolvasni

Rövid, de hasznos teszt

mihalyi.csaba

Árpádtető és Hetvehely miatt megyünk Orfűre

Vörös Gergely

Visszatér a 2019-es Historic Abszolút Bajnok

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.