Gokart Sajtóanyag

Menya: Megvan az első pole-pozíció

Pályafutása legjobb időmérőjét futotta az MHH Kart Team versenyzője, Krózser Menyhért, aki először szerzett pole-pozíciót a Junior kategóriában, Bruckban, a közös Central European Rotax Max Challenge (CEE) és magyar bajnoki futamon.

Ismét szintet lépett Krózser Menya, akinek eddig a Junior kategóriában az időmérő volt a gyenge pontja. Most egy igen erős mezőnyben sikerült megszereznie a pole-pozíciót. Az elődöntőben második lett, a döntőben harmadiknak futott be, de sárgazászlós előzés miatt visszasorolták a tizedik helyre. A szuperdöntőben innen kapaszkodott fel és már éppen a negyedik helyért harcolt, amikor összeakadt az ellenfelével és kiesett.

„Nagyon jó volt Menya tempója, nem csak az időmérőn, hanem a versenyen is – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Akár a legjobb Junior eredménye is lehetett volna. A beállítások terén egy hajszállal lehettünk volna jobbak, de az elődöntő második helye magáért beszél.

A döntőben a sárga zászlós előzés tanulságos volt, bár elég nehezen látszik az a poszt, de ettől függetlenül figyelni kell erre is egy versenyzőnek. A szuperdöntő ütközése pedig sajnos benne van ebben a sportban. Összességében nagyon elégedettek vagyunk. Az év eleje óta sok munkát öltünk a kategóriaváltásba, ami most versenyről versenyre egyre jobban beérik.“

Érdemes elolvasni

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató