Gokart Sajtóanyag

Menya mindenkit meglepett a top 10-es eredményével

Mindössze második OK (senior) futamán az első tízbe kvalifikálta magát Krózser Menyhért az igen rangos szezonzáró versenyen, a WSK Final Cupon, amelyen a Kosmic csapat egyetlen gyári versenyzőjeként vett részt. 

Alig másfél hónappal ezelőtt döntött úgy az MHH Kart Team, hogy Menya kinőtte a junior kategóriát és korkedvezménnyel feljebb lép a felnőtt, senior kategóriába. Akkor a WSK Open Cup utolsó futamán dobták be a mélyvízbe és gyakorlatilag teszt nélkül állt rajthoz élete első OK versenyén. Az eredmény annyira meggyőzte a technikai hátteret biztosító Kosmic csapatot, hogy bár nem tervezték a szezonzáró WSK Final Cupot, Menya kedvéért mégis beneveztek, sőt, az egész gyári csapat csak a magyar versenyzőért dolgozott. 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, WSK Final Cup, Adria (Olaszország) 2021. november 19–21.

A futam előtt egy héttel Menya kapott egy tesztelési lehetőséget Adrián – ahol a Final Cupot is rendezték –, így volt némi lehetősége az alapbeállítások kitapasztalására. 

Bár az MHH Kart Team és a Kosmic csapata is bizakodó volt, Menya végül mindenkit meglepett az időmérő csoportjában elért ötödik leggyorsabb idővel, amellyel az összesítettben az első tízbe kvalifikálta magát. 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, WSK Final Cup, Adria (Olaszország) 2021. november 19–21.

„Sokat segített az előző heti teszt, ahol egy kicsit közelebb kerültem az OK-ban használt motor és gumi csomaghoz. Az időmérő jól sikerült. A leggyorsabb köröm után még mentem egyet, az még gyorsabb lehetett volna, de feltartottak, így nem sikerült javítani“ – mesélte Menya. 

A három előfutamban 7., 8. és 14. lett, az A elődöntőben a 11. helyen ért célba, a döntőben pedig igen kalandosan szerezte meg a 22. helyet. 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, WSK Final Cup, Adria (Olaszország) 2021. november 19–21.

„Az időmérőn látszott, hogy jó a tempóm, nagyon jól éreztem a pályát és a gokartot is. A futamokon viszont kijött a rutintalanságom. A rajtokban az OK motort karburálni kell, hogy ne szívja meg magát benzinnel. Ez másképp történik, mint amit a junior motoroknál megszoktam. Emiatt nem voltak a legacélosabbak a rajtjaim. Ráadásul az elődöntőben és a döntőben is kilöktek a rajtnál, onnan kellett felkapaszkodnom. 

A 22. hely egy 40 fős OK mezőnyben nem rossz eredmény, de ennél sokkal jobbat szeretnék. Nagyon sokat tanultam ezen a hétvégén is, a teszttel együtt pedig rengeteget. Még mindig sok tanulni valóm van, de imádom az OK kategóriát. Fantasztikusan jót itt versenyezni, iszonyú erős a motor, hihetetlenül betapadnak a gumik és nagyon kemények az ellenfelek. Igazi kihívás. Alig várom, hogy újra versenyezhessek. 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, WSK Final Cup, Adria (Olaszország) 2021. november 19–21.

Szeretném megköszönni a Kosmic csapatnak a munkáját, akik kizárólag az én kedvemért jöttek el erre a versenyre. Nagyon megtisztelő dolog volt egyedül képviselni egy gyártót. Nagyon sok segítséget kaptam tőlük nem csak ezen a versenyen, de egész évben is.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior), eredmények
WSK Final Cup, Adria (Olaszország) 2021. november 19–21.

Résztvevők: 40
Időmérő futam: 5.
Időmérő összesített: 10.
AB előfutam: 7.
BD előfutam: 8.
BC előfutam: 14.
A elődöntő: 11.
Döntő: 22.

Érdemes elolvasni

Jövünk jövőre is!

Hund Gábor

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Hund Gábor

A licences Mitsubishik között a legjobbak lettünk…

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.