Gokart Sajtóanyag

Menya újra magyar bajnok

Elegendő volt az elődöntőben elrajtolnia Krózser Menyhértnek, hogy a 2017-ben megszerzett MicroMax magyar bajnoki címe után az idén a MiniMaxban is megnyerje a Gokart Országos Bajnokságot.

Ünneplésre azonban nem sok ideje volt az MHH Kart Team versenyzőjének, hiszen már ezen a hétvégén kategóriát váltott és a következő feladatára, a JuniorMax kategóriára koncentrált.

„Menya MiniMaxban az első négy versenyt megnyerte a gokart ob-n, így Bruckban csak 22 pontot kellett szereznie, hogy biztosan meglegyen a bajnoki cím, ehhez pedig elegendő volt az elődöntőben elrajtolnia, két kör után ki is állt – mondta Krózser Menyhért, csapatvezető.

Természetesen nagyon örülünk neki, hogy két évvel az után, hogy a Micróban bajnok lett, a Mini bajnokságot is megnyerte, de erre a versenyre már úgy készültünk, hogy a jövőévi szereplést alapozzuk meg, ezért indultunk az eggyel magasabb Junior mezőnyben is.

Itt elég erős mezőny volt, nagyon sok problémával küzdöttünk, kezdve azzal, hogy az időmérőn a gyújtógyertya hibája miatt egy kört sem tudtunk menni. A mezőny végéről, a 28. helyről rajtolva az elődöntőben Menya feljött a 18. helyre, a döntőben pedig 12. lett.

A szuperdöntőben már a rajtnál kilökték, beleszállt a falba, majd amikor egyenesbe állt a gokart, kiintett nekünk a nézőtérre, hogy rendben van és ment tovább.

A gokartján lógott minden, mutattam neki, hogy álljon ki, nincs értelme a folytatásnak, de Menya végig küzdötte a versenyt. Kettőt tudott előzni a célig, de így is fülig érő szájjal szállt ki.

A hétvégén szintén Bruckban rendezik a CEE utolsó futamát, ott is juniorban szeretnénk indulni, utána visszatérünk az olasz bajnokságokba, ahol viszont a mini kategóriában fejezzük be a szezont.“

Érdemes elolvasni

Felemás hétvége Horvátországban

Hund Gábor

Kezdésként negyedik hely

Hund Gábor

Nem ilyen céllal utaztunk Salgótarjánba

Hund Gábor