Mitropa Kupa

Merencsics Árpád: Nem tudtunk nemet mondani

Merencsics Árpád és Béres Unicum Attila Olaszországban kezdi az idei szezont, egy olyan versenyen, mely eredetileg benne volt a Mitropa Kupa idei naptárában. A verseny előtt Árpival beszélgettem.

– Miért esett a választás a Rally del Casentinora?

– A válasz nagyon egyszerű, nagyon szeretjük Béres Unicum Atival Olaszországot, az olasz embereket, és nem utolsó sorban az olasz versenyeket. Ezen kívül adódott egy jó lehetőség, mert a rendezőség külön minden Mitropa nevezőt hívott a versenyre attól függetlenül, hogy nem Mitropa Rally Cup futam. Ez egy nagyon pozitív dolog, hogy egy ilyen helyzetben is foglalkoznak a “rally családdal”, így nem tudtunk nemet mondani.

– Milyen autóval és céllal álltok rajthoz?

– Azzal a technikával, amit már jól le teszteltünk a Rally Legenden, tehát a Lada VFTS-sel. A célok eléggé le egyszerűsödtek. Béres Unicum Atit idézve: “6 alkalommal (mivel annyi gyorsasági lesz) a rajtnál lenyomod a gázpedált, a célban elveszed, majd átgurulunk a céldobogón, átvesszük a díjat, majd hazajövünk” 🙂. Én már megkaptam ezeket az instrukciókat, viszont mindenképp egyben szeretnénk lehozni a technikát!

– Mit gondolsz arról, hogy zárt kapus lesz a verseny, de külföldi versenyzők lehetnek?

– Mivel meg tudják oldani, hogy minél kevesebb kontakt történjen a verseny folyamán, úgy gondolom nem lesz ezzel gond. A zárt kapus részét sajnos meg kell értenünk, illetve el kell fogadnunk, mivel a jelenlegi helyzetben ez a legjobb megoldás. Ami viszont nagyon nagy dolog, hogy lesz komoly élő közvetítés a versenynapon, így mindenkinek azt tanácsolom, aki szurkol nekünk, vagy bárki másnak, hogy nézze az információkat, mert az olaszok komoly dologra készülnek. Szeretném megköszönni a partnereinknek, hogy kiálltak mellettünk, és lehetővé teszik, hogy elkezdhessük az idei szezont! A lehető legtöbb információt szeretnénk megosztani mindenkivel a különböző közösségi médiában, figyeljetek minket!

– A Rally Cafén nem fog múlni, mi folyamatosan kopogtatunk majd az infókért. Sok szerencsét Olaszországban a július eleji futamon!

Hund Gábor
Fotó: Kozma Roland

Érdemes elolvasni

Turk nyert, Kovács Anti abszolút 4., Matics Misi 5. a Mitropa Kupában

Hund Gábor

RIADALOM A WIRTMANN MŰHELYBEN

mihalyi.csaba

Rally Café Podcast – 54. Mecsek Rallye

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.