Mitropa Sajtóanyag

Merencsics: Még most is benne ülnék

Új autót próbált ki a hétvégén a Solid Racing Team párosa, a Merencsics Árpád – Laboncz László duó, és ha jól alakul az évük, ezzel a kocsival szeretnék megmérettetni magukat hazai és nemzetközi porondon is.

A tavalyi Covid-19 helyzet úgy hozta, hogy a tervezett Mitropa Rally Kupát a magyar Rallycross Bajnokságra cserélték és ekkor versenyeztek először bérautóval is. Idén újra a Mitropa Kupát tervezik és a Bakó Rally Team 208-as Peugeotját vinnék harcba. 

„A pályafutásom alatt mindig olyan versenyautóval indultunk, ami a mi műhelyünkben épült. Tavaly volt egy kilengésünk rallycrossban, viszont az idei tervek mindent felülmúlnak. Ez a 208-as egy ízig – vérig gyári versenyautó. Letisztult az utastere, és minden a helyén van benne. Az üléspróba alatt előtört bennem a műszaki beállítottság, újra kisfiúnak éreztem magam, mindent végig nyomkodtam az autóban, ha lehetne még most is benne ülnék” – árulta el a teszt után első benyomását Merencsics Árpád.

A teszt jól sikerült, többféle programot kilóbáltak, a gumimelegítés volt az egyetlen, amit meg kellett szokniuk, hiszen a Historicban az E jelű gumikat nem kell ennyire melegíteni.

„Több kört mentünk egymás után, hogy jól fogjanak a gumik, és próbálgattuk feszegetni az autó határait. Természetesen azért voltak pillanatok, amikor egy visszafordító előtt a kézifékhez nyúltam először, mert azt hittem ott a váltó. Ezek megszokások, sok gyakorlással elsajátítható lesz minden” – tette hozzá Árpi.

A nap végére megszokták a kis Peugeot vezetési stílusát, de az első megmérettetés előtt újabb tesztet terveznek.

„Hihetetlen számomra, hogy milyen az autó kanyarsebessége és, hogy milyen gyorsan megáll. Szokni kell, de ezzel az autóval tervezzük 2021-et. Elsődlegesen a Mitropa indulást preferáljuk, aminek van hazai fordulója is, de tervezünk további hazai versenyeket is. Köszönjük minden partnerünknek, akik lehetővé tehették, hogy egy ilyen autóba ülhessünk” – zárta a beszélgetést Merencsics Árpád.

A csapat együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

 

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Molnár Martin: Közel a döntő

mihalyi.csaba

Hideg Ádámot csak a bordája állította meg

mihalyi.csaba

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató