ORB

Mese nincs, meg kell fiatalodni

A Peugeot Kupa harmadik helyén végzett Maricsek Miklós és Paizs Róbert a Vértes Ralin. A Rally Café Racing párosa azonban most is egyik kalandból a másikba keveredett.

„Nagyon jól kezdtünk, az első gyorsaságin jó időt autóztunk, akár meg is nyerhettük volna, de volt egy kis váltó elektronika problémánk – mesélte Maricsek Miki. – A második gyorsasági, Csákberény, soha sem jött össze nekem, ebben most sem hazudtoltam meg magam. Ezzel együtt nem álltunk rosszul.

Maricsek Miklós–Paizs Róbert, Peugeot 208 R2, Vértes Rally 2020.

Nagyveleg előtt gondoltam, hogy ráugrok a gázra, és megmutatom a fiataloknak, mit tud az öreg. Tapasztalatból tudom, hogy a második lassító előtt dobálós a féktáv.

Miklóska azonban jól megtámadta a lassítót, felúsztunk és nekimentünk. Ha az lett volna a feladat, hogy romboljuk le, akkor csillagos ötöst kaptunk volna. Az egyik gumi ráadásul beszorult a kocsi alá. Két és fél percünkbe került, mire rájöttünk, hogy ezért nem megy a kocsi, és megálltunk kiszedni alóla.

Az események után – Maricsek Miklós–Paizs Róbert, Peugeot 208 R2, Vértes Rally 2020.

Miután a harmadik gyorsaságin így lerendeztem a versenyt, nem is nyúltam a beállításokhoz, csak mentem és megpróbáltam élvezni.

A végén szerencsénk volt, két párosnak is műszaki hibája lett, így feljöttünk a harmadik helyre. Ez tulajdonképpen nem rossz eredmény, de jó lett volna erőből, és nem szerencsével elérni.

Maricsek Miklós, Peugeot 208 R2, Vértes Rally 2020.

Tegnap (vasárnap) azon gondolkoztam, hogy nem való ez nekem, az R2 a fiatalok kategóriája. Ugyanakkor nagyon szeretek a fiatalok ellen, ilyen jó mezőnyben versenyezni, iszonyat jó ezt a kis méregzsákot vezetni, úgyhogy nincs más választásom, Nyíregyházára valahogy meg kell fiatalodnom.“

Maricsek Miklós–Paizs Róbert, Peugeot 208 R2, Vértes Rally 2020.

Érdemes elolvasni

Vértes Rally1 összefoglaló – Rally Café TV

Hund Gábor

Egyszer csak megérkezett a szarvas!

Vörös Gergely

Nagyszerű verseny volt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató