Gokart Sajtóanyag

MHH Kart Team: Menya szintet lépett a WSK-ban

Sikeresen mutatkozott be Krózser Menyhért az OK kategóriában a WSK Open Cup második állomásán, Adriában. Az MHH Kart Team versenyzője két hete még a junior (OKJ) kategóriában versenyzett, most azonban 13 évesen a felnőtt OK mezőny egyik legfiatalabb tagja lett. A döntőben bemutatott 13 előzése pedig azt is bizonyítja, hogy az egyik leggyorsabb is. 

„A váz ugyanaz, de a motor erősebb és a gumik is jobban terhelhetők, így összességében sokkal gyorsabb az OK, mint az OKJ volt – foglalta össze röviden Menya a két kategória közti különbséget. – Nem volt sok időm az átállásra, de az alapok gyorsan megvoltak. 

Krózser Menya, MHH Kart Team, WSK Open Cup, Adria (Olaszország) 2021. október 3.

A mezőny csalóka, mert kb. fele annyian vagyunk, mint a juniorban, viszont, akik itt versenyeznek, azok nagyon erősek. A negyven fős mezőnyből a 26. helyet szereztem meg az időmérőn, ami ahhoz képest, hogy két napom volt megszokni az új kategóriát, jó eredmény. A hétvége során ekkor volt a legjobb az egykörös tempóm. 

A három előfutamban két jó eredményem volt, egyszer beesett a spoilerem, ami után nem lehetett a gokarttal ugyanolyan tempón menni. Az elődöntőben 14. lettem. A döntőben jó volt a rajtom, de egy baleset miatt megszakították. Két órát vártunk az új rajtra. Akkor a 20. helyről indultam és a 15.-en futottam be, ami azt jelentette, hogy az eredeti rajthelyemhez képest 13 helyet javítottam. 

Krózser Menya, MHH Kart Team, WSK Open Cup, Adria (Olaszország) 2021. október 3.

Az első rajtnál azonban beesett a spoilerem, ami miatt kaptam öt másodperc büntetést és végül 26. lettem. Az elődöntőben elért eredményem alapján így is szereztem három pontot. 

Összességében elégedett vagyok. Nagyon jó rajtjaim voltak, a versenyszituációkat is jól kezeltem. A versenytempómon kell még javítanom. Érezhető volt, hogy kevés a rutinom. Sokat kell menni OK-ban és akkor jó lesz. 

Krózser Menya, MHH Kart Team, WSK Open Cup, Adria (Olaszország) 2021. október 3.

Egyébként nagyon élveztem a hétvégét, imádom, hogy ilyen erős és gyors a gokartom, örülök, hogy váltottunk. Minden verseny után nagyon várom a következőt, de most ez még inkább igaz, ha lehetne már holnap újra versenyeznék.“ 

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK
WSK Open Cup, Adria (Olaszország) 2021. október 1–3.

Résztvevők: 40
Időmérőfutam: 13.
Időmérő összesített: 26.
AB előfutam: 12.
BD előfutam: 18.
BC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 29.
A elődöntő: 14.
Döntő: 26.

Érdemes elolvasni

Újra összemérhetik tudásukat Európa élmezőnyével Velenczei Ádámék

Hund Gábor

Kis elvárás…nagy élmény

Hund Gábor

Stabil autózást terveznek Hibjánék a Zemplénben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.