MHH Kart Team: Teszt, tanulás, felkészülés

Az olasz X30-as bajnokságban próbált szerencsét Krózser Menyhér, az MHH Kart Team versenyzője. Mivel május elején a WSK-ban nem volt futam, a csapat tesz, tanulás és felkészülés céljából látogatott el a már ismert Adria Racewayre.

Menya ezúttal az MHH Kart Team saját gokartját használta, de más motorral és más gumival versenyzett, mint szokott. A tanulás jól sikerült, hiszen az esővel és egy műszaki hibával is meg kellett küzdenie.

„Elégedettek lehetünk a hétvégével, hiszen tapasztalatot akartunk szerezni, erre pedig tökéletes volt a verseny – mondta Krózser Menyhér Senior, csapatvezető. – Az X30-ban saját vázzal mentünk, amit a legutóbbi CEE futam óta kicseréltünk.

Más motort és más gumit használnak ebben a bajnokságban, mint amivel mi eddig versenyeztünk, úgyhogy ez is egy feladat volt Menya számára. Kifejezetten örültünk az esőnek is, mert vizes pályán az idén még nem jött ki jól a lépés.

Az időmérőn nyolcadik volt, az elődöntőben a harmadik helyre jött fel, de aztán elfékezte magát és visszaesett az ötödikre. A rajtnál beesett a spoilere, amiért büntetést kapott, így kilencedik lett.

A döntőben beázott az elektronikája és egy műszaki hibás gokarttal lett 15. Ezt is meg kell tanulni, hogy ilyen körülmények között hogyan tudod kihozni magadból a legjobbat.

Menya teljesítményével elégedettek vagyunk, szerintem nagyon sokat tanult ezen a hétvégén is.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini X30

Résztvevők: 21

Döntő: 15.

Elődöntő: 9.

Időmérő: 8.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei segítségét köszöni!

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali