Ajánlott Mi a terv? ORC Rally

Mi a terv? Bodogán Ferenc

Bodogán Ferit, akárcsak az elmúlt két szezonban, idén is az ORC-ben láthatjuk majd, de erről, a csapatról és az esetleges elvárásokról beszéljen maga a pilóta!

„Nem változik a tavalyi csomag. A VFTS, illetve az ORC is marad és Velezdi Eszterrel megyünk közösen. Ami újdonság, hogy sikerült vennünk egy új teherautót. Így biztos, hogy lejutunk a versenyekre és nem robbanunk le. Volt egy-két támogatónk, akik a Covid miatt kiestek. Megpróbáltuk őket pótolni és szerencsére tudunk menni egész évben. Eszter egy új színt hozott a csapatba, nagyon lelkes, tapasztalt navigátorról van szó. Csomó mindent máshogy lát, épp ezért pár dolgot már én is másképp csinálok. Egyre profibb az itinerünk, sok mindenre odafigyel, amire én nem. Igazi profi, örülök, hogy idén is együtt versenyzünk.”

Az ORC 2WD-ben és a P12-ben is késhegyre menő csatát vívnak egymással a srácok, de Feri már nem szeretne belefeszülni a megalkuvás nélküli eredmény hajhászásba.

„Végre le tudtam vetkőzni, hogy legyen elvárás magunk felé. Libabőrös is lettem, egyetlen dolog van, hogy jól érezzük magunkat és ha már csináljuk, akkor profin tegyük a dolgunkat. A tavalyi évben egy kiegyensúlyozott, jó csapatot sikerült összerakni, ha sikeresek leszünk, az csak édesebbé teszi majd az adott hétvégét.”

Az ORC-ben a kötetlenebb szabályok miatt, a csapatok igazán kiélhetik a tuningolás iránti vágyaikat, de a széthegyezett technikák miatt több a műszaki hiba is. Bodogánék épp ezért inkább a megbízhatóság felé léptek el a holtszezonban.

„Orfűt szeretnénk megcélozni. Az autón csomó változtatás van, amit mindenképp ki szeretnénk próbálni. A Lada motort leváltottuk. Rengeteg melegedési problémánk volt, elégé szerviz igényes egy ilyen régi erőforrás. Most egy VW blokk érkezik a VFTS-be. Ennek köszönhetően az autó szerelhetősége is megváltozik. Hátrébb került a tűzfal, egy ízig-vérig űrhajót szeretnénk építeni, ugyanabban a lefinomult formában, ami eddig is jellemezte a kocsit. Továbbra is Szaniszló Dávid „Csipesznél” készül az autó. Minden alkatrésze le van festve, illetve szinterezve. Teljes mértékig felújítjuk az autót, ahogy azt kell. Próbálunk úgy odaállni az első futam rajtjába, hogy ténylegesen egy megbízható autónk legyen, nekünk csak a versenyzéssel kelljen foglalkozni.”

Érdemes elolvasni

Kiderült 😱 Szauer Gergő ebben a kategóriában indul idén

Vörös Gergely

Hivatalos: Változik a rally versenynaptár!

Hund Gábor

Mégsem Orfűn lesz a szezonnyitó?

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató