Ajánlott Mi a terv? ORB ORC Rally

Mi a terv? Osváth Péter

Új sorozatot indítunk a fenti címmel, méghozzá azért, hogy megtudjuk, mi készül a hazai rali csapatok boszorkány konyháiban a szezonnyitó Orfű Rally előtt. Azaz terítékre kerülnek a szezon előtti klasszik kérdések, a ki, milyen autóval és milyen kategóriában áll rajthoz?

Osváth Péterrel nyitjuk a sort, aki tavaly szezon közben váltott technikát, és akinek korábbi Fabia EVO-jával Oliver Solberg negyedik lett a Rally Hungary-n.

„Jelen pillanatban nincs kocsim.” Rövid, de egyenes válasz, mint ahogy azt általában Ositól megszokhattuk.

„Bérelni nem szeretnék, sőt! Egyáltalán nem akarok bérautóval versenyezni, a tavalyi két utolsó futam ilyen szempontból hatalmas csalódás volt számomra. Ha sikerül hozzájutnom egy R5-ös autóhoz, akkor azzal fogok versenyezni. Az elsődleges célpont Škoda, de már más márka is szóba került. Ez a terv. Ha nem lesz R5, akkor Mitsubishivel fogok menni. A Lancer esetén viszont az biztos, hogy ORC-s autó lesz, mert N-sel már nem megyek egy métert sem, csak a P csoportos Mitsubishi jöhet szóba. Egyelőre így állunk, de Orfűig mindennek ki kell kristályosodnia, mert a Mecsekben már azzal az autóval kell tesztelnünk, amivel a Salgónak nekivágunk majd. A navigátor 1000%-ig fix, továbbra is Papp Tomi fogja diktálni az itinert.”

A vezérfonal tehát továbbra is az R5 Balatonfüreden, ugyanakkor az is érdekes lenne, ha az ORC-ben összeállna a korábbi H csoportos brigád, Rongitssal, Maticcsal, Osival és akkor a Gyarmati – Hevesi – Bacsa trióról még nem is beszéltünk.

Érdemes elolvasni

Régen várt már mindenki erre az elnökségi határozatra!

Hund Gábor

Mi a terv? Németh 8V Péter

Vörös Gergely

PSZA Motorsport és a zöld szörnyeteg – Rally Café TV

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató