Ajánlott Mi a terv? ORB Rally

Mi a terv? Szauer Gergő

Szauer Gergő az ORB 2WD és az RC4 kategória bajnoki címével a zsebében várja a 2021-es szezont. Sokak kedvence idén mindenképp szeretne előrébb lépni, így most ezen dolgoznak gőzerővel.

Miközben Gergő a reggeli beszerzésén ügyködöt egy pékségben, neki szegeztük, a három rövid kérdésünket: Milyen technikával, kivel és hol láthatjuk idén a mohácsiak üdvöskéjét?

„Arra törekszünk, hogy a Rally4-es Fiestánál egy komolyabb, magasabb  szintű autóval versenyezhessünk, Kerék Pistivel és Magyarországon, az első osztályban. Bízom benne, hogy március elején többet is mondhatok és mindent hivatalosan is megerősíthetünk a csapattal. Bár én vezetem az autót, a szezon ezen szakaszában, az előkészítő munkában az én szerepem jóval kisebb. Pistin és rajtam kívül tevékenyen 6-8 ember dolgozik a háttérben, akik keményen hajtják a lehetőségeket.  A lehető legjobb döntést szeretnénk meghozni, hogy a legmegfelelőbb helyre kerüljünk, plusz, hogy összeálljon az anyagi háttér az idei évre.”

Az idei szezon hivatalosan Orfűn veszi kezdetét…

„Tudom mire gondolsz, de ha lesz tesztünk, akkor az a Salgó előtt lesz. Jelen helyzetben úgy néz ki, hogy Orfűn nem fogok versenyautóval menni. Mindenképp ott leszek és kimegyek megnézni, mert a tervek alapján jó kis verseny lesz. Bár ez még változhat, de meglepődnék rajta, ha ott lennénk a mezőnyben.”

A Rallye Sprintes bajnoki címek után tavaly a legfelsőbb osztályban is feliratkozott az év végi győztesek közé az ország egyik legnagyobb tehetsége.

„Az RC4 sem rossz, de a 2WD bajnoki címre vagyok a büszkébb, ennek a szememben nagyobb az értéke, mint a kategóriának, mert országos szinten, az első osztályban, a kétkerék meghajtású autók közt mi voltunk a leggyorsabbak. Nagy dolognak tartom, mert korábban nem voltam magyar bajnok semmiben. Itt pedig újra ki kell emelnem Kerék Pisti és a csapat szerepét, hogy megteremtették a lehetőséget, hogy ez létre jöhessen.”

Érdemes elolvasni

Párbaj: Csomós Mixi-Nagy Attila

Vörös Gergő

Dudás Gergő ismét elindul a Bolgár Rallyn

Hund Gábor

Rallye & Vincze Marci

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.