Ajánlott Mi a terv? ORB Rally

Mi a terv? Velenczei Ádám

Velenczei Ádi tavaly, Bózsván, az utolsó kanyarban hagyta az abszolút bajnoki címet. A szécsényiek egyik üdvöskéje idén visszatér, hogy kiköszörülje a csorbát!

Ádám a Citroenes szezon után, 2020-ban megtalálta azt a márkát, ami igazán közel áll a vezetési stílusához, így az idei technika egyértelmű volt számára.

„Az autóban nincs nagy újdonság, marad a Skoda, a csapatban sem lesz változás, továbbra is a Topp-Cars fogja biztosítani a Fabiát.  – mondta Velenczei ádám. A navigátor viszont új lesz a fedélzeten. Egy tapasztalt versenyzőről van szó, de vele kapcsolatban egyelőre legyen elég ennyi.”

Azzal sem árulunk el nagy titkot, hogy a 28 esztendős pilóta versenyprogramja a teljes magyar bajnokságot foglalja magában.

„Ebben a helyzetben nagyon nehéz mindenkinek. Rengeteget dolgozott érte a csapat, hogy ezt a projektet össze tudjuk rakni. Azt mondhatom, hogy összeállt minden. Amit tavaly, Nyíregyházán elszalasztottunk, azt 2021-ben megpróbáljuk elérni, azaz a bajnoki cím a cél!”

Egy R5-ös projekt esetében a teszt és a felkészülés legalább annyira fontos, mint maga a verseny, így adódik a kérdés, hogy Velenczei Ádámékat egy privát teszten, vagy Orfűn láthatjuk-e először?

„Inkább saját tesztet tervezünk, mert lesz egy új fejlesztés az autóhoz, amitől még gyorsabb lesz a tavalyihoz képest. Ezért jó a privát teszt, mert így mindent ki tudunk majd próbálni a kocsin. Annyiszor állunk meg és változtatunk, ameddig jó nem lesz. Egy 2020-as Škoda Fabia EVO-val fogunk menni, de rajta lesznek a 2021-es fejlesztések, innentől pedig a két autó teljesen megegyezik. A technikán nem fog múlni, nekünk kell hozzátenni azt a pluszt, ami a bajnoki címhez kell.”

Érdemes elolvasni

Párbaj: Csomós Mixi-Nagy Attila

Vörös Gergő

Dudás Gergő ismét elindul a Bolgár Rallyn

Hund Gábor

Rallye & Vincze Marci

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.