Magazin WTCR

Michelisz Norbi: A legjobb akarok lenni

Meglepően mély és őszinte interjút adott Michelisz Norbi a Rally Cafénak, amiben többek között arról mesél, hogy idén is a legjobb szeretne lenni, még úgy is, hogy vannak pillanatok, amikor nem biztos benne, egyáltalán akar-e versenyezni. De szó volt személyiségfejlődésről, nehéz helyzetekről, egóval szembeni harcról és arról is, hogy még hány jó éve lehet a WTCR-ben.

Részlet a Rally Café 2020. júliusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.
Michelisz Norbi: Az autóversenyző legnagyobb gyengesége legtöbb esetben a saját egója, ahogyan nekem is az volt. 

(…)

Ha önismereti utazásnak fogjuk fel a karrieredet, az honnan hová tart és hol áll most?

Nagy tanítómestere volt a személyiségfejlődésemnek az eddigi pályafutásom. Mindig is mosolyogtam mindenféle mondásokon. Például azon, hogy a kudarcból tanul az ember, nem a sikerből, aztán ennek a jelentését és a fontosságát értettem meg leginkább.

Hálás vagyok a rengeteg rossz élményért, kudarcért, kritikáért, ami végigkísérte az elmúlt 13-14 évemet,

mert így sokkal erősebb személyiségnek, sokkal kiegyensúlyozottabb versenyzőnek gondolom magam, mint öt évvel ezelőtt.

Ha belegondolok abba, hogy milyen jó évek állhatnak még előttem, milyen fejlődésen mentem át az elmúlt öt évben, akkor tudatosul bennem, hogy vajon mennyi fejlődési pont lehet még bennem, milyen sikerek várhatnak még rám.

Michelisz Norbi: Az étvágyam nem csökkent, vagyis azt mondom, hogy menjünk és csináljuk, legyek én a leggyorsabb és a legjobb versenyző is a mezőnyben.

A sok-sok kudarc, meg az abból fakadó fejlődés, meg a tavaly év végi győzelem ráébresztett arra, hogy mindig kíváncsinak és kutakódónak kell lenni azzal kapcsolatban, hogy egy bizonyos helyzet, amit adott pillanatban rossznak és keserűnek érzünk, úgy gondoljuk, hogy összedől a világ, és nem akarjuk tovább csinálni, nem csak egy kötelező állomás-e az életünkben. De ez nem csak az autósportban, hanem az élet legtöbb területén így van.

(…)

Meddig tartott a gyerekkori álom? Egy bajnoki címig? Kettőig? Többig?

Egyig. Ez úgy van, hogy elképzeled, milyen futamot nyerni, milyen bajnokságot nyerni, de azt már nem képzeled el, hogy milyen öt bajnokságot nyerni.

A legnagyobb mérföldkőnek az első bajnoki címet tartom,

ráadásul világbajnoki címet, az a non plus ultra, minden ami innentől jön, az idézőjelben csak cseresznye a hab tetején.

A teljes, 12 oldalas interjút Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.
Michelisz Norbival a címlapon, megjelent a Rally Café 2020. júliusi száma

Érdemes elolvasni

Vizelli szakágat váltott

mihalyi.csaba

Rally 3 családi vállalkozásban

mihalyi.csaba

AMIKOR ELVÁGTAD MAGAD ALATT A FÁT

mihalyi.csaba