Gyorsasági WTCR

Michelisz öröm és bánat

Michelisz Norbert jól teljesített a makaói hétvége első időmérőjén, majd a másodikon minden ellene fordult.

 
Magyar idő szerint péntek hajnalban rendezték az első időmérőt, melynek eredménye a szombati versenyen fog számítani. A leggyorsabb Yvan Müller lett, míg Michelisz Norbert 68 ezredmásodperc hátránnyal a második, így ebből a pozícióból rajtolhat szombaton. A harmadik időt Andy Priaulx, Müller csapattársa érte el 145 ezred hátránnyal.
 
Michelisz legnagyobb riválisai közül a bajnokság harmadik helyén álló Thed Björk a 6., míg az éllovas Esteban Guerrieri a 13. időt futotta.
 
Tassi Attila a 22. idővel zárt.
 
A második időmérő péntek reggel azonban már nem sikerült jól Michelisz számára, viszont Guerrierinek annál jobban.
 
A Q1-ben Michelisz Norbert a negyedik időt futotta, tehát simán jutott volna a Q2-be, ennek ellenére a Q1 végén még kijött és ez nem jó ötlet volt.
A mért körön többen haladtak Norbi előtt, majd Gordon Shedden elnézett egy kanyart és gumifalba ütközött. Az utána következő két versenyző sikeresen elkerülte a balesetet, azonban pont az előtte haladó Guerrieri miatt nem vette észre a brit versenyzőt és neki ütközött. Michelisz autója összetört, így hiába jutott a Q2-be, ott már nem tudott indulni.
 
Tassi 5 helyet tudott javítani, így a 17. időt érte el.
 
A Q2-ben Rob Huff volt a leggyorsabb, de ami a legrosszabb Michelisz számára, Guerreirei a 10. lett, így vasárnap a fordított rajtsorrend miatt az első versenyen a 1. helyről indulhat.
Michelisz mivel nem tudott a Q2-ben indulni, így a 12. helyen zárt, ezért mindkét vasárnapi futamon a 12. helyről rajtolhat, ami a szűk pályán finoman szólva nem a legjobb.
Norbinak éppen csapattársa, Gabriele Tarquini tudott volna még segíteni, ha sikerült volna megelőznie Guerrierit, úgy az argentin a 11. helyről indult volna vasárnap.
A Q3-ban Robb Huff lett a leggyorsabb.
 
A szombati versenyt reggel 07:30-kor tartják.
Fotó: Michelisz Norbert

Érdemes elolvasni

Felemás hétvége Horvátországban

Hund Gábor

Losonczy negyedik a Clióval

mihalyi.csaba

Michelisz Norbi: A legjobb akarok lenni

mihalyi.csaba