Rally Cafe Magazin
Mihályi Csaba blogja ORB Rally

Amikor a Mitsubishi gyári csapata megismerkedett a pálinkával

Igazi sporttörténeti kuriózum volt a 2006-os Veszprém Rally, hiszen a Mitsubishi gyári csapata állt rajthoz a versenyen, amelyen a Lancer WRC első murvás győzelmét szerezték a Spitzmüller–Kazár párossal.

Az is megérne egy külön misét, hogyan jutottak el Spiciék a Ralliarthoz, amely a Mitsubishi hivatalos rallycsapata volt, de most ezt ugorjuk át.

A lényeg, hogy a japán gyár akkor már hivatalosan kiszállt a rally-vb-ről, de a csapat nagyon szeretett volna sikereket elérni. Sok jelentkező volt a Lancer WRC-kre, de végül Spiciéket választották.

Meg is érkezetek hatalmas kamionnal, Isao Torii csapatvezetővel, John Easton sportigazgatóval, mérnökökkel, szerelőkkel, ahogyan az egy vb-s csapathoz illik.

Nem adták alább sem a stábot, sem a technikát, ők ugyanúgy jöttek Veszprémbe, mintha az Akropolisz Rallyra készültek volna és egyetlen egy céljuk volt: NYERNI!!!

Végül is sikerült nekik, hiszen Spiciék 14 másodperccel megverték az ifj. Tóth–Bahor kettős Peugeot 307 WRC-jét és közel másfél perccel a Turi–Tóth páros Skoda Fabia WRC-jét.

Sokáig a Szabó–Benics kettős is versenyben volt a győzelemért, de miután elromlott a Ford kormányszervója, két perc hátránnyal negyedikek lettek.

Spiciék csapatában nagy volt az öröm, hiszen a szezon korábbi futamain nagyon pechesek voltak. Mindenki ugrált, mindenkinek a nyakába.

Náluk azonban csak a gyári Mitsubishi-csapat tagjai voltak boldogabbak. Isao Torii arca sugárzott a büszkeségtől, úgy mondta: “Legyőztük a Peugeot-t!”

Ez a vb-n nem sikerült nekik, de Veszprémben meg tudták mutatni, hogy a Lancer WRC-vel is lehet nyerni.

A céldobogó után a teljes csapat a Balaton partján ünnepelt, emlékszem, hogy a sokat látott angol szerelők két korsó sör után hogyan nyíltak meg és mesélték a jobbnál jobb sztorikat a vb-ről.

 

 

 

 

 

 

Természetesen, a győzelemre mindenkinek kellett innia egy pohár pálinkát. Aztán még egyet…

Másnap reggel kicsit megtépázottan csomagolt a csapat és többen voltak közöttük, akik a járdaszegélyen ültek a fejüket fogva.

Lehet, hogy a Lancer WRC a leggyorsabb volt a veszprémi murvákon, de a magyar pálinka úgy tűnik ki fogott a japán–angol csapattal.

Persze ők ezt egy cseppet sem bánták.

Érdemes elolvasni

Vincze Ferenc idei negyedik győzelmét szerezte

Hund Gábor

Vincze Ferenc nyerte az ózdi napot

Hund Gábor

Vincze növelte előnyét, Turán kiesett

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Read More