Rally Café Magazin
Mihályi Csaba blogja ORB Rally

Amikor a Mitsubishi gyári csapata megismerkedett a pálinkával

Igazi sporttörténeti kuriózum volt a 2006-os Veszprém Rally, hiszen a Mitsubishi gyári csapata állt rajthoz a versenyen, amelyen a Lancer WRC első murvás győzelmét szerezték a Spitzmüller–Kazár párossal.

Az is megérne egy külön misét, hogyan jutottak el Spiciék a Ralliarthoz, amely a Mitsubishi hivatalos rallycsapata volt, de most ezt ugorjuk át.

A lényeg, hogy a japán gyár akkor már hivatalosan kiszállt a rally-vb-ről, de a csapat nagyon szeretett volna sikereket elérni. Sok jelentkező volt a Lancer WRC-kre, de végül Spiciéket választották.

Meg is érkezetek hatalmas kamionnal, Isao Torii csapatvezetővel, John Easton sportigazgatóval, mérnökökkel, szerelőkkel, ahogyan az egy vb-s csapathoz illik.

Nem adták alább sem a stábot, sem a technikát, ők ugyanúgy jöttek Veszprémbe, mintha az Akropolisz Rallyra készültek volna és egyetlen egy céljuk volt: NYERNI!!!

Végül is sikerült nekik, hiszen Spiciék 14 másodperccel megverték az ifj. Tóth–Bahor kettős Peugeot 307 WRC-jét és közel másfél perccel a Turi–Tóth páros Skoda Fabia WRC-jét.

Sokáig a Szabó–Benics kettős is versenyben volt a győzelemért, de miután elromlott a Ford kormányszervója, két perc hátránnyal negyedikek lettek.

Spiciék csapatában nagy volt az öröm, hiszen a szezon korábbi futamain nagyon pechesek voltak. Mindenki ugrált, mindenkinek a nyakába.

Náluk azonban csak a gyári Mitsubishi-csapat tagjai voltak boldogabbak. Isao Torii arca sugárzott a büszkeségtől, úgy mondta: “Legyőztük a Peugeot-t!”

Ez a vb-n nem sikerült nekik, de Veszprémben meg tudták mutatni, hogy a Lancer WRC-vel is lehet nyerni.

A céldobogó után a teljes csapat a Balaton partján ünnepelt, emlékszem, hogy a sokat látott angol szerelők két korsó sör után hogyan nyíltak meg és mesélték a jobbnál jobb sztorikat a vb-ről.

 

 

 

 

 

 

Természetesen, a győzelemre mindenkinek kellett innia egy pohár pálinkát. Aztán még egyet…

Másnap reggel kicsit megtépázottan csomagolt a csapat és többen voltak közöttük, akik a járdaszegélyen ültek a fejüket fogva.

Lehet, hogy a Lancer WRC a leggyorsabb volt a veszprémi murvákon, de a magyar pálinka úgy tűnik ki fogott a japán–angol csapattal.

Persze ők ezt egy cseppet sem bánták.

Érdemes elolvasni

Vincze felvette a versenyt az EB élmezőnnyel

Hund Gábor

A kitartás gyümölcse a nyíregyházi bronzérem! 

Hund Gábor

Aki nem kapott defektet

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató