Rally Cafe Magazin
Mihályi Csaba blogja ORB Rally

Amikor Szabó Gergő a gyári WRC ellen versenyzett

Több ilyen alkalom is volt, hiszen Gergő indult vb-futamon is, de ezúttal nem erre gondoltam, hanem a 2006-os Veszprém Rallyra, ahol a teljes gyári Mitsubishi-csapattal vette fel a versenyt.

„Előtte Spiciék (Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós) bérelték a Fordomat (Focus WRC) és azt mondták, hogy ezzel a kocsival nem lehet versenyezni – emlékezett vissza Szabó Gergő. – A Veszprém Rallyra kibéreltek egy gyári Mitsubishi WRC-t, én pedig rajthoz álltam a saját autómmal. Nagyon emlékezetes verseny volt, mert ekkor mentem utoljára a Forddal.“

Gergő bele is húzott és emlékszem, hogy a pálya szélén mi is csak kapkodtuk a fejünket, hogy ez nem normális és hogy el fogja dobni. De nem így lett.

„Óriási meccsben voltunk Spiciékkel, tizedekre voltunk egymástól. A japán Ralliartosok pedig folyton nézegették, hogy milyen autó ez? Milyen gumikkal megyünk.

Igen nagy respektünk volt, nekem pedig nagy elégtétel volt, hogy megmutattam, lehet gyorsan menni a Forddal.“

A végső összecsapás azonban elmaradt, miután meghibásodott Szabó kormányszervója.

„Visszacsúsztunk a negyedik helyre, de ez nem is számított. Mindig is szerettem a Veszprém Ralit, mert lehetett rajta lobogni, 2006-ban pedig nagyon lobogtunk rajta.“

Érdemes elolvasni

Vincze Ferenc idei negyedik győzelmét szerezte

Hund Gábor

Vincze Ferenc nyerte az ózdi napot

Hund Gábor

Vincze növelte előnyét, Turán kiesett

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Read More