Rally Café Magazin
Mihályi Csaba blogja ORB Rally

Amikor Szabó Gergő a gyári WRC ellen versenyzett

Több ilyen alkalom is volt, hiszen Gergő indult vb-futamon is, de ezúttal nem erre gondoltam, hanem a 2006-os Veszprém Rallyra, ahol a teljes gyári Mitsubishi-csapattal vette fel a versenyt.

„Előtte Spiciék (Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós) bérelték a Fordomat (Focus WRC) és azt mondták, hogy ezzel a kocsival nem lehet versenyezni – emlékezett vissza Szabó Gergő. – A Veszprém Rallyra kibéreltek egy gyári Mitsubishi WRC-t, én pedig rajthoz álltam a saját autómmal. Nagyon emlékezetes verseny volt, mert ekkor mentem utoljára a Forddal.“

Gergő bele is húzott és emlékszem, hogy a pálya szélén mi is csak kapkodtuk a fejünket, hogy ez nem normális és hogy el fogja dobni. De nem így lett.

„Óriási meccsben voltunk Spiciékkel, tizedekre voltunk egymástól. A japán Ralliartosok pedig folyton nézegették, hogy milyen autó ez? Milyen gumikkal megyünk.

Igen nagy respektünk volt, nekem pedig nagy elégtétel volt, hogy megmutattam, lehet gyorsan menni a Forddal.“

A végső összecsapás azonban elmaradt, miután meghibásodott Szabó kormányszervója.

„Visszacsúsztunk a negyedik helyre, de ez nem is számított. Mindig is szerettem a Veszprém Ralit, mert lehetett rajta lobogni, 2006-ban pedig nagyon lobogtunk rajta.“

Érdemes elolvasni

Vincze felvette a versenyt az EB élmezőnnyel

Hund Gábor

A kitartás gyümölcse a nyíregyházi bronzérem! 

Hund Gábor

Aki nem kapott defektet

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató