Rally Café Magazin
Mihályi Csaba blogja

Poszter!

Tizenegynéhány éves voltam, amikor a tévében bemutatták az Autó-motor szerkesztőségét, ahol az újságok címlapjai a falon voltak. A riporter még viccelődött is vele, hogy akár tapétaként is használható.

A szüleimmel éppen vendégségbe készültünk, de a műsor akkora hatással volt rám, hogy negyed óra alatt szétvagdaltam pár Autó-motort és én is kidekoráltam a szobám falát.

Ez azonban csak az első lépés volt. Lázasan kerestem, hol szerezhetek be posztereket és hamarosan állandó vendég voltam a Deák téren, a Képes boltban, ahol az összes olyan plakátot felvásároltam, amin versenyautó volt.

Az igazi aranybánya azonban a csehszlovákiai nyaralásunk volt, ahol minden városban azonnal megtaláltam azt a boltot, ahol posztert árultak. Itt tettem szert a kedvencemre, egy Forma–1-es poszterre, amin Niki Lauda McLarenje volt, alul pedig 18 versenyző portréja.

Később egyre profibb lettem a posztergyűjtésben. Volt több San Marino nagydíjas plakátom – ezek voltak a legnagyobbak –, de a francia, a kanadai és a monacói Forma–1-es futamok poszterei is a szobám falára kerültek, akárcsak az Új-Zéland Ralié.

A legnagyobb kincsem egy Alain Prost által dedikált A3-as kép  volt, közvetlenül mellé tette egy hasonló méretűt az Audi S2-esről, amit pedig Walter Röhrl dedikált.

Egy idő után annyi poszterem lett, hogy mérnöki pontossággal kellett felragasztani őket és egyetlen egy helyen sem látszott már a tapéta, így édesanyám nem túl nagy örömére az előszoba felé is terjeszkednem kellett.

Ma már sokkal könnyebb poszterhez jutni, mint a nyolcvanas években volt, elég például megvenni a Rally Cafét, amelynek a napokban megjelent januári számától kezdve mi is hozzájárulunk a posztergyűjtők szenvedélyéhez.

Sajnos a régi posztereim nagy része már nincs meg, de a Prost dedikálta képpel pár évvel ezelőtt még találkoztam, azt a költözésnél is biztos helyre rejtettem.

Nektek mi vagy ki volt a kedvenc posztereteken?

 

Az óriás posztereket keressétek a magazinban! 


Érdemes elolvasni

Pentti Airikkala 1945–2009 – Egy igazi legenda

Mihályi Csaba

Solberg most már minden filmet megnézhet

Mihályi Csaba

Tänak Subaruval

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató