Rally Cafe Magazin
Mihályi Csaba blogja

Szerintetek megnyeri Suninen a Finn Rallyt?

A verseny egyik titkos esélyese lehet Teemu Suninen a Ford Fiesta WRC-vel, aki nagyon készül hazai futamára.

„Ez lesz a hatodik alkalom, hogy a Finn Rallyn versenyzek. Még az első is olyan, mintha ma történt volna, amikor megnyertük a kategóriánkat és beindult a WRC karrierem“ – mondta.

Ez egyébként 2014-ben volt, amikor is Suninen húsz éves volt és a gokartozás után éppen másfél éve rallyzott. Ekkor egy R2-es Fiestával versenyzett a finn bajnokságban, ám olyan nagy tehetségnek gondolták, hogy a finn autósport szövetség egy R3-as Citroën DS3-ast adott neki a hazai vb-futamára. Teemu bár először vezetett ilyen nagy autót, megnyerte vele a kategóriáját.

„Az idén zsinórban harmadszorra indulok Ford Fiesta WRC-vel a Finn Rallyn és remélhetőleg vasárnap pályafutásom legjobb eredményét ünnepelhetem Finnországban.“

Suninen eddigi legnagyobb dobása a 2017-es Finn Rally volt, ami akkor a második WRC-s vb-futama volt, ennek ellenére Esapekka Lappival hatalmas versenyben volt a győzelemért. Végül hibázott és negyedik lett. Tavaly nem volt jó versenye, és csak hatodiknak futott be.

Viszont az elmúlt hónapokban hatalmasat fejlődött. A vb-n azt mondják, hogy minden futamon kétszer kell rajthoz állnod WRC-vel, mire elmondhatod, hogy ismered és a harmadikon már jó eredményt hozhatsz. Suninen az idén szép csendben gyűjtögette a tapasztalatot és amikor éppen nem hibázott, akkor nagyon gyors és nagyon érett autózást mutatott.

A Finn Rallyn, pedig az a bizonyos bűvös hármas szám az idén lesz meg neki. Nincs még egy vb-futam, a naptárban, ahol ekkora rutinja lenne, és ahol ekkora esélyes lenne. Ráadásul az előző versenyen, Szardínián pályafutása legjobb eredményét elérve második lett.

Ne legyen tehát kétségünk a felől, hogy az idén csak a győzelem lebeg a szeme előtt. De nem is lehet más célja egy olyan országban, ahol a Finn Rally győztesét többre értékelik, mint a világbajnokot.

Én szurkolok neki, de ezt ne áruljátok el senkinek, mert egy újságíró mégsem lehet elfogult.

Szerintetek megnyeri?

Érdemes elolvasni

Könyv jelent meg Hayden Paddonról

Mihályi Csaba

Bottas Meeke gyorsaságával vetekszik

Mihályi Csaba

Rá mernéd bízni az autódat erre az emberre?

Mihályi Csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Read More