WRC

Mikkelsen: A Hyundaijal meghaltam aszfalton

Andreas Mikkelsen a Hyundainál töltött évek során elvesztette azt az érzést, hogy miként is kell jól menni aszfalton, azonban ezt most a Pirelli gumitesztjei során vissza tudja szerezni.

 
Andreas Mikkelsen nemrég két napos tesztet hajtott végre a Pirelli gumijaival Olaszországban, egy murvás egy aszfaltos pályán.
 
A norvég versenyző elégedett volt a teszt után, különösen azzal a munkával, amit aszfalton tudott elvégezni a Citroen C3 WRC volánja mögött.
 
Mikkelsen 2017-ben a Német Rallyn elért dobogós eredménye után szerződött a Hyundaihoz, ahol azonban aszfalton a legjobb eredménye két hatodik hely volt a 2018-as és tavalyi Német Rallyn.
 
“Az elmúlt néhány évben sokat küzdöttem a Hyundaijal aszfalton, de most a Citroennel sikerült visszaszereznem azt az érzést, amivel 2017-ben a Német Rallyn jól szerepeltem. – mondta Andreas Mikkelsen. Ez az érzés már évek óta hiányzott, ezért most örülök. Most a C3-mal kissé alulkormányozottsággal küzdöttem, de még így is jobb volt vezetni, mint a Hyundait. 2017-ben vezettem a Német Rallyn a Citroennel, aztán végül második lettem. Pár hónappal később, a Hyundaijal pedig meghaltam Spanyolországban az aszfalton. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Hyundai nem jó, csak azt, hogy nem feküdt a vezetési stílusomnak.”
 
Mikkelsen reméli, hogy 2022-ben ismét sikerül visszakerülnie a WRC-be gyári csapathoz.

Érdemes elolvasni

Loeb nyerte a rajthelyért vívott csatát!

Hund Gábor

Neuville kezdett a legjobban, Loeb 2.

Hund Gábor

Evans: Szinte garantált a defekt vasárnap

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!