WRC

Mikkelsen: Azt hiszem kiváló lenne az M-Sport számomra

Andreas Mikkelsen egy interjú során arról beszélt, hogy kész az M-Sport csapatába igazolni 2022-től és a vb címért harcolni.

 
Az M-Sport hagyományosan nagyon jól szerepel, amikor egy debütáló szezonról van szó. 2011-ben Mikko Hirvonen megnyerte az első versenyét a Ford Fiesta WRC-nek, 2017-ben Sébastien Ogier és Malcolm Wilson csapata is világbajnok lett a 380 lóerős Forddal szerepelve.
 
Miért ne szerepelhetne 2022-ben is jól az M-Sport, amikor a WRC-ket a hibrid Rally1-es autók váltják?
 
Andreas Mikkelsen a Dirtfishnek adott interjújában arról beszélt, hogy szívesen igazolna az M-Sport csapatába 2022-ben.
 
“Jövőre nem érkezik új gyártó a WRC-be, és az M-Sport mindig erős új autót tud kiadni. – mondta Andreas Mikkelsen. Emlékezzünk csak 2017-re, amikor Sébastien Ogier és az M-Sport is világbajnok lett. Minden korszakváltó szezonban erős az M-Sport, míg a gazdagabb gyártóknak kissé küzdeniük kell, mire utolérik. Azt hiszem, kiváló hely lenne számomra 2022-ben az M-Sport.”
 
A norvég skodás azonban már idén kész az M-Sporttal dolgozni.
 
“Jelenleg a Toksport WRT csapatával a WRC2-re és az ERC-re koncentrálok, de ha az időmbe belefér szívesen segítek az M-Sportnak az új, Rally1-es autó fejlesztésében. Korábban a Volkswagennel, a Citroennel, a Skodával és a Hyundaijal is dolgoztam az autójuk fejlesztésén. Nagy tapasztalatom van ebben. Az egyik fontos dolog, amit megtanultam az autók fejlesztésénél, hogy nagyon széles tartományban kell jól működniük.”
 
“Az idei évet szeretném arra használni, hogy jövőre ismét teljes foglalkozású gyári versenyző legyek. Amikor 2017-ben Skodával versenyeztem, sikerült később gyári pilótaként folytatnom és ezt szeretném most a Toksporttal is. Mindenképp szeretnék visszatérni és az M-Sport egy kiváló hely lenne erre.”

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.