WRC

Mikkelsen elárulta egyik legnagyobb titkát

Andreas Mikkelsen elárulta, lehetett volna már 2012-ben is WRC pilóta a Citroennél, ám még várt egy évet és a Volkswagenhez szerződött.

 
Andreas Mikkelsen 2011 végén szerezte első IRC bajnoki címét, majd a 2012-es WRC szezon előtt a Citroen Racing megkereste, hogy legyen Sébastien Loeb csapattársa és igazoljon a francia csapathoz, ahonnan akkor ment el Sébastien Ogier.
 
A norvég versenyző azonban ajánlatot kapott a Volkswagen Motorsporttól is, mely 2013-tól tért készült visszatérni a WRC legfelsőbb kategóriájába a Polo R WRC-vel.
“Miután megnyertük az IRC-t 2011-ben, nagyon komoly döntést kellett hoznunk. – mondta Andreas Mikkelsen a Dirtfishnek. A Citroen megkeresett és szerették volna, ha Sébastien Loeb csapattársa lennék. Ezzel egy álmom vált volna valóra. Ugyanakkor megkeresett a Volkswagen is, mely egy évvel később váltott volna WRC-re, miután 2012-ben még Skodával állt rajthoz a WRC futamokon. Választanom kellett, hogy azonnal csatlakozom a Citroen WRC csapatához, vagy várok még egy évet, hogy a világ legnagyobb autógyártójának legyek a versenyzője. Hosszú gondolkozás után úgy döntöttünk, hogy maradunk 2012-ben az IRC-ben a Skodával, és 2013-tól a Volkswagen versenyzője leszünk. Visszatekintve nagyon boldog vagyok, hogy ezt a döntést hoztuk. A Volkswagenhez való csatlakozás egy hihetetlen korszakot eredményezett karrieremben.”
2012-ben Mikkelsen tehát maradt az IRC-ben, ahol az egyetlen versenyző lett, aki duplán tudott bajnok lenni, emellett pedig a Volkswagen Skoda Fabia S2000-es autójával WRC futamokon is indult. A norvég versenyző később 3 győzelmet aratott a WRC-ben a Polo R WRC-vel, köztük a Volkswagen utolsó WRC futamán 2016-ban, Ausztráliában.
“Fantasztikus időszak volt, nagyon jó érzés volt a Volkswagen tagja lenni. A Volkswagen mindent nagyon precízen végzett, a legjobb éveim voltak velük. Nem biztos, hogy lesz még egy olyan csapat a WRC-ben, amilyen a Volkswagen volt. Mindent szakszerűen végeztek és nagyszerű költségvetésük is volt. Magasra emelték a WRC színvonalát.”
 
Andreas Mikkelsen Jari-Matti Latvala és Sébastien Ogier csapattársa volt a német gyártónál.
 
A Citroen végül 2012-re Mikko Hirvonent szerződtette az M-Sporttól.

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.