Rally WRC

Mikkelsen első idei versenyére készül

Andreas Mikkelsen, a Hyundai volt gyári versenyzője rajthoz áll a Belga Spa Rallyn egy Volkswagen Polo GTI R5-tel. A norvég versenyző első idei versenye lesz a belga.

 
Andreas Mikkelsen indul a Belga Rally Bajnokság második 2020-as futamán, a Spa Rallyn, mely a norvég első versenye lesz idén. A Hyundai korábbi versenyzője egy VW Polo GTI R5-tel áll rajthoz, navigátora Anders Jaeger lesz. Az autót a Pieter Tsjoen Racing biztosítja.
 
“Nagyon várom már a Spa Rallyt. – mondta Andreas Mikkelsen. Az Ypres Rallyn kívül más belga futamon még nem indultam korábban. Azt már hallottam a versenyről, hogy tavasszal előfordulhatnak sáros szakaszok, amik igazán nehézzé teszik a versenyt. Néhány videót már néztem a Youtube-on, mely alapján nagyon más, mint az Ypres Rally. Nem csak a verseny, de az autó is új lesz, mivel még soha nem vezettem R5-ös Volkswagent. Ennek ellenére ígérhetem hogy a legjobb tudásom szerint fogok versenyezni.”
 
Mikkelsen folyamatosan dolgozik azon, hogy visszatérhessen a a WRC mezőnyébe, ezért is fontos, hogy végre versenyezhet.
 
“Keményen dolgozok, hogy visszakerülhessek a WRC-be, remélem ez hamarosan megtörténik. – mondta. A Spa Rally lehetőséget biztosít arra, hogy ritmusban maradjak.”
 
A Spa Rallyn 20 szakaszt kell teljesíteni, a versenytáv 205 km lesz. A versenyen 17-en indulnak R5-ös autóval.

Érdemes elolvasni

A kínálkozó lehetőségre várva

Vörös Gergely

Az M-Sport már teszteli új fegyverét

Hund Gábor

Evans szerint semmi sem vehető biztosra

Hund Gábor