ERC WRC

Mikkelsen még idén visszatér a WRC mezőnybe?

Andreas Mikkelsen csaknem egy év kihagyás után a belga Ypres Rallyn a WRC2-ben, míg a Monza Rallyn már a WRC mezőnyben indulhat.

 
Andreas Mikkelsen tavaly év végén került ki a Hyundai csapatából, majd a nyáron a Pirelli jövő évi WRC gumijait tesztelte, e céllal pedig Petter Solberggel elindult a Szardínia Rally két szakaszán is. A 31 éves norvég pilóta legközelebb a Rally Hungary-n áll rajthoz és a Topp-Cars Rally Team Skodájával debütál ERC mezőnyben.
 
A magyar verseny azonban könnyen lehet, hogy tesztverseny is lesz a háromszoros WRC 3. és háromszoros WRC futamgyőztes pilótának, ugyanis könnyen lehet, hogy ott lesz az Ypres Rallyn és a Monza Rallyn is.
 
“Beszéltem a Skodával az esetleges Ypres Rally-n való indulásról. – árulta el Andreas Mikkelsen. Nagyon szeretnék rajthoz állni, de nemcsak Belgiumban, hanem Monzában is, de még nem dőlt el semmi. Nemrégen a Pirelli teszt keretében vezettem egy gyári Skodát is, a cseh gyártó szerette volna hallani visszajelzéseim az autó viselkedéséről. A teszt jól sikerült. Legközelebb Magyarországon indulok, és az ERC verseny jó alkalom lesz arra, hogy továbbra is fitt legyek.”
 
Amíg az Ypres Rallyn Skodával a WRC2 mezőnyében, addig Monzában Citroen C3 WRC-vel állna rajthoz Mikkelsen.
 
“Monzáról már beszélgettem a Pirellivel. Ez a verseny a gumigyártó hazai versenye lenne, ezért nagyon jó lenne a C3 WRC-t vezetni a Pirelli gumikon.”

Érdemes elolvasni

11 WRC, 54 R5-ös, 95 induló Monzában

Hund Gábor

Nehéz helyzetben van Evans

Hund Gábor

Apukám kedvence, Richard Burns

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató