ERC WRC

Mikkelsen minden versenyen dominálna 2021-ben

Andreas Mikkelsen jövőre a WRC2-es versenyek mellett mind a nyolc ERC futamon is rajthoz áll a Toksport WRT Skoda Fabia Rally2 Evo-jával, és a norvég versenyző szeretne minden versenyen dominálni.

 
Andreas Mikkelsen azt követően, hogy 2019 végén kikerült a Hyundai Motorsport csapatából csak a novemberi Rally Hungary ERC futamon tudott újra autóba ülni és a Topp-Cars Rally Team Skodájával nagy fölénnyel szerezte meg a győzelmet. A magyar ERC futam után a magyar csapattal indult a Kanári-Szigetei ERC versenyen is.
 
Ezt követően már az Eurosol Racing Team Hungary Skodájával indult a Monza Rally, ahol a WRC3 mezőnyében tudott nyerni, és az R5-ös autóval indulók között a leggyorsabb lett.
 
2021-ben a háromszoros WRC futamgyőztes és háromszoros WRC 3. helyezett norvég pilóta a Toksport WRT csapatához igazolt, ahol előbb azt jelentették be, hogy a WRC2 versenyeken indul, majd tegnap ezt a programot kiegészítették a nyolc ERC futammal is.
 
Mikkelsen jövőre minden versenyen, ahol indul szeretne dominálni, aminek segítségével szeretne ismét gyári WRC pilóta lenni egy Rally1-es autó volánjánál.
 
“Jövőre szinte folyamatosan autóban leszek. – mondta Andreas Mikkelsen. Ez természetesen nem a WRC, ahova úgy gondolom, tartozok, de ez egy nagy lépés afelé, hogy 2022-ben újra visszatérhessek egy WRC volánjához. 2021-ben egy célom lesz, minden versenyt uralni szeretnék, ahol indulok. Röviden minden ERC futamot és minden WRC2-es versenyt is megszeretnék nyerni. Minden versenyen a leggyorsabb R5-ös autóval induló versenyző szeretnék lenni. Ehhez a tervhez nagyszerű autó a Skoda, mely a legjobb R5-ös autó. Szeretem ezt az autót és, ha jobban megismerem, képes leszek még 2020-hoz képest is gyorsulni. Hiszem, hogy tesztprogramunk lehetőséget biztosít valóban arra, hogy minden talajtípuson nyerni tudjak. Ezáltal a legjobb helyzetbe kerülhetnék 2022-re.”
 
A norvég versenyző a Skoda mellett szívesen beülne 2021-ben egy WRC-be is. Erre a legnagyobb esélye az M-Sportnál lehetne, mely még nem erősítette meg 2021-es versenyzőit.
 
“Ezen is dolgozom. – mondta Mikkelsen. Lehet, hogy ennek eléréséhez, még több szponzorra lenne szükségem, de meglátjuk.”
 
Mivel hét versenyen elég indulni a WRC2-ben, így lesznek olyan WRC futamok, ahol nem indul Mikkelsen, de ezekre is ellátogat.
 
“Így legalább lesz esélyem megismerni a szakaszokat. Nagyon hálás vagyok a Skodának és a Toksport WRT-nek, hogy lehetőséget biztosítanak nekem két bajnokságban, és mellette még a 2022-es autó fejlesztésében is részt vehetek.”
 
Andreas Mikkelsen csapattársa a WRC2-ben a bolíviai Marco Bulacia lesz.
 
A norvég versenyző továbbra is keresi jövőbeni navigátorát, miután Anders Jaeger családja miatt nem tudja vállalni a folyamatos versenyzést.

Érdemes elolvasni

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

“Szükség van a 19-20 éves fegyverekre”

Hund Gábor

Andrea Adamo szerint ez kellett a Hyundai visszatéréséhez

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató