WRC

Mikkelsen súlyos sérüléseket szenvedett

Andreas Mikkelsen súlyos sérüléseket szenvedett, miután motokrossz motorjával elesett. A norvég versenyző öt hétig titokban tartotta balesetét, mely miatt a Szardínia Rallyn való vezetése is veszélybe került.

 
Andreas Mikkelsen öt héttel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, mikor elesett motokrossz motorjával. Erről most beszélt youtube csatornáján.
 
“Senkinek sem árultam el, hogy balesetem volt. – mondta Mikkelsen videójában. Az eset öt hete történt, egy hétig kórházban voltam. Negyedik-ötödik sebességben estem el, és azonnal hatalmas fájdalmat éreztem. A kórházban kulcscsonttörést állapítottak meg, eltört hat bordám és a tüdőm is kilyukadt. Ez volt az első komoly sérülésem. Ha már megsérülsz, sérülj meg rendesen :)”
 
A tervek szerint Andreas Mikkelsen indul a hétvégi Szardínia Rallyn, ahol Petter Solberggel áll rajthoz a Pirelli gumijait tesztelve egy Citroen C3 WRC-vel. Mikkelsen a shakedown szakaszon, míg Petter Solberg a Power Stage-n fog vezetni. Ez azonban Mikkelsen sérülése miatt még nem biztos.
 
“Mivel már régóta tudtam, hogy tervben van a Szardínia Rally, gyorsan fel kellett épülnöm a sérülésekből. Még nincs elég erő a jobb vállamban, éppen most lesz az utolsó ellenőrzésem Norvégiában, majd hazautazok Monacóba. Egy új módszert találtak ki az orvosok a vállam megerősítésére és remélem, hogy hamarosan rendben leszek. Még korai megmondani, hogy vezethetek-e Szardínián, de bízom benne.”
 

Érdemes elolvasni

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Így tesztelt Horvátországban Rovanpera

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.