WRC

Mikkelsen: Tárgyaltam az M-Sporttal, aztán jött a Skoda

Andreas Mikkelsen 2021-re majdnem az M-Sporthoz igazolt, azonban érkezett a Toksporttól is megkeresés, és végül a Skodás csapatot választotta.

 
Andreas Mikkelsen idén hét WRC2-es és 8 ERC futamon áll rajthoz a Toksport WRT Skodájával, azonban nem tett le a WRC-vel való indulásról sem.
“Nagyon szeretnék idén WRC-vel versenyezni, elképzelhető, hogy valamikor indulok egy Ford Fiestával. – árulta el Andreas Mikkelsen. 2021-ről beszéltem Malcolm Wilsonnal és Richard Millenerrel és közel voltunk a megállapodáshoz, de aztán jött a megkeresés a Skodától és a Toksport WRT-től. Most több autóval is versenyezhetek és tesztelhetek is. Azonban ez nem egy WRC, ezért továbbra is a fő cél a WRC-be való visszaülés, valamint további pénz keresése ehhez.”
 
Mivel fennáll a Hundai WRC-ből való kilépésének veszélye, Mikkelsen dolga nem tűnik egyszerűnek, hogy 2022-ben Rally1-es autót vezessen.
 
“Ha a Hyundai kilép, akkor még kevesebb autó lesz elérhető, és több versenyző keresné azt a keveset. Úgy nagyon nehéz lenne egy Rally1-es autóba ülni. Bízom benne, hogy a Hyundai folytatni fogja, ahogy az M-Sport és a Toyota is.”

Érdemes elolvasni

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

“Szükség van a 19-20 éves fegyverekre”

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató