WRC

Millener: A monzai WRC futamra sok sztár érkezhetne

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint, ha a Monza Rally Show lenne az idei WRC szezon utolsó versenye, akkor sok olyan sztár is indulhatna, aki más WRC versenyre nem biztos, hogy elmenne.

 
A múltban a Monza Rally Show nagyon sok sztárt vonzott, elég csak a győzelmi rekordot 7 sikerrel tartó MotoGP legendára, Valentino Rossira, vagy a Le Mans-i 24 órás versenyt háromszor megnyerő, és Monzában is négyszer győztes Rinaldo Capellora gondolni. A jelenlegi WRC pilóták közül Dani Sordo szintén tudott kétszer nyerni, de Sébastien Loeb is nyert már Monzában. A korábbi WRC pilóták közül pedig Kimi Raikkönen rendelkezik egy győzelemmel.
 
Idén F1-es pilóta biztos nem venne részt a Monza Rally Show-n, hiszen az olasz versennyel egy időben rendezik a második bahreini futamot.
 
Az M-Sport csapatfőnöke szerint, ha WRC futam lenne idén Monzában, ismét sok olyan sztár indulhatna, aki egyébként más versenyre nem menne el.
 
“Monza messze van egy hagyományos WRC futamtól, de érdekes ötlet lenne a legendás pályán rendezni egy versenyt. – mondta Richard Millener. Az F1-es versenyzők közül sokan indultak már a Monza Rally Shown és érdekes volt látni őket rallyversenyzőkkel csatázni. Ugyanakkor a show miatt nem szabad olyan versenyt rendezni, mely nem méltó a WRC-hez. A WRC gyártói, így mi is felvetettük egy monzai verseny lehetőségét még a járvány kitörése kezdetén, amikor nem tudtuk, hogy lesznek-e WRC futamok még idén. Jelenleg két WRC futam lesz még, de lehet akár 3 vagy 4 is, csak a színvonal megfelelő legyen.”
 
Millener beszélt az esetleges horvát WRC futam ötletéről is.
 
“Azt gondolom, hogy a horvátoknak túl nagy kihívás lenne egy WRC futam. Nem volt kandidáló versenyük és a jelenlegi helyzetben nehéz lenne létrehozniuk egy versenyt. Nem ellenezném a horvát versenyt sem, de nem szabad túl nagyot kockáztatni.”

Érdemes elolvasni

A járvány miatt változik az Ypres Rally útvonala

Hund Gábor

Adamo: Ez a Hyundai felelőssége

Hund Gábor

Visszatér a sikeres gyártó a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató