WRC

Millener: Fourmaux tanulni fog ebből

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője elmondta, hogy hibázott péntek délelőtt Adrien Fourmaux, aminek baleset lett a vége a Monza Rallyn.

 
A Monza Rallyn délelőtt négy szakaszt kellett szervizelés nélkül, a versenyzők által magukkal vitt gumikkal teljesíteni. A mezőny nagy része éppen ezért szinte csak kemény keverékű gumit vitt magával, azonban Adrien Fourmaux lágyakkal szerette volna teljesíteni az etapot. Ez végül nagy hibának bizonyult.
 
“Adrien lágyabb gumikat vitt magával délelőtt, annak ellenére, hogy a többiek a kemény mellett döntöttek. – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. Az első szakasz után látta, hogy rosszul döntött, ezért a második szakaszra két kemény gumit is fel tett az autóra. Ezután beszéltünk Messengeren és továbbra is azt mondta, hogy küzd a gumikkal. A harmadik szakaszon aztán elvesztette uralmát autója felett. Frusztráló ez neki és nekünk is, nem hiszem, hogy így akarta befejezni az évet. Ugyanakkor tanulni fog ebből. Figyelembe kellett volna vennie, hogy a többiek milyen gumikkal mennek és, hogy a tapasztalat a többieknél van. Ezt meg kell tanulnia Adriennek. Amennyiben működött volna a választása, valószínűleg mindannyian megdicsértük volna. Négy szakaszt kellett teljesíteni és a második menetre volt idő, hogy száradjanak a pályák. Ez vezetett oda, ami történt. Ebből tanulni kell és jövőre erre kell építeni.”
 
Az M-Sport még csak Craig Breent és Gus Greensmith-t erősítette meg versenyzőjeként 2022-re, azonban valószínűleg Adrien Fourmaux is marad a csapatban, Sébastien Loeb pedig néhány versenyen vezetheti majd a Ford Puma Rally1-et.

Érdemes elolvasni

Jó hír Wydaeghe állapotáról

Hund Gábor

Adamotól búcsúznak a Hyundai pilótái

Hund Gábor

Távozik Andrea Adamo a Hyundaitól

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.