Magazin ORB

MINDEN, AMIT BENIK BALÁZSRÓL EDDIG NEM TUDTÁL

Háromszoros magyar bajnok, aki mindössze nyolc évig volt aktív az ORB-ben, ezalatt azonban minden szezonját dobogós helyen fejezte be. 2008-ban vonult vissza, de az utóbbi években egy-egy versenyen rajthoz áll. A 2017-es Veszprém Rallyn elért második helye bizonyítja, nem felejtette el a rallyt.

Részlet a Rally Café 2020. januári számában megjelent cikkből
Mi volt az első ralis élményed?

Ha ralis, akkor az ’99, de ha autósportos, akkor ’91. Ekkor kaptam a szüleimtől egy gokart táborozási lehetőséget. A Pénzes Kart Klubban volt Győrben, ahol elméleti oktatás után versenykörülmények között is mehettünk, a végén pedig kaptunk egy olyan igazolást, amivel gokartversenyzői licencet válthattunk. Ott el is dőlt, hogy én ezt akarom csinálni.

Hogyan lett belőled rallyversenyző?

Egy kis kerülőúton. ’92-től gokartoztam, nyertem magyar bajnokságot és mentem az Eb-n is. A gokartozás legvégén, Németországban az Eifelland csapatnál tesztelhettem egy Forma Ford 1800-assal, amivel Brands Hatchben a Forma Ford Festiválon is indultam. Ez volt az év legnagyobb Forma Ford rendezvénye. Az egyik ellenfelem Jenson Button volt. A rallyval ’99-ben kerültem kapcsolatba. Sós Istvánnál voltam szakmai gyakorlaton, aki beszámított egy Lada Samarát, azzal indultam el az első raliversenyemen, Hévízgyörkön, amit meg is nyertem, a többit pedig már tudod.

Kinek a posztere volt a szobád falán?

Ayrton Sennáé. Gyerekkoromban Forma–1-es versenyző szerettem volna lenni és ő volt a példaképem. Emlékszem, még a nagypapám vitt ki a Hungaroringre, hogy élőben is megnézhessem őt. Senna azóta is az egyik példaképem maradt.

A teljes cikket elolvashatod a Rally Café 2020 januári számában, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.
Ha nem akarsz várni, azonnal elolvashatod a digitális Rally Caféban, amit itt találsz: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Dudás Gergő négy különböző autóval indul

mihalyi.csaba

Rally Café Magazin azonnal, csak 295 Ft-ért

mihalyi.csaba

Citroën Rally Team Hungary 2020 – új szezon – új páros!

Hund Gábor